Inhoud 15 november 2009, Alweer editie 106... op naar editie 125!!!! Een krant voor en door spelers!
- Bladzijde 1 Op de voorpagina vind je Het Onderschrift en de verjaardagskalender
- Bladzijde 2 Op de tweede pagina vind je alles over de (Gilde)Competitie, en de Troubadour
- Bladzijde 3 Op de derde pagina vind je alles over het Raadsel van de Week
- Bladzijde 4 Op de vierde pagina vind je Legendes en Sagen en de Kookhoek
- Bladzijde 5 Op de vijfde pagina vind je de producten rubriek van Niecke.
- Bladzijde 6 Op de zesde pagina vind je: Ome kilo's Beursbabbels
- Bladzijde 7 Op de zevende pagina vind je: De redactie
| |
'
![](http://img97.imageshack.us/img97/3430/niecke.jpg)
Welkom beste lezers in de productenrubriek van Niecke.
Deze week gaan we verder het rijtje af en zijn we aanbeland bij de honing.
Kapi-Regnum
Honing word geproduceerd in de boerderij.
Om deze te maken heb je 5 zakken kruiden nodig.
Op de boerenmarkt kan je deze verkopen met mooie winst.
Het onderzoek gebeurd in de Tuin van de Meesterherbalist.
Om extra statuspuntjes te sprokkelen kan je deze leveren aan de Kathedraal, het Gemeentehuis en het Armenhuis.
Honing
Honing is een natuurlijke zoetstof die door honingbijen wordt gemaakt, met de door hen verzamelde nectar als hoofdingrediënt.
Nectar is afkomstig van bloemen en bevat diverse suikers, mineralen en sporenelementen.
Bijen maken de honing van de nectar die zij verzamelen op de bloemen. Planten produceren suikerhoudende plantensappen waaronder nectar, die wordt gevormd in de honingklieren van de bloem.
De bij verzamelt de nectar in haar honingblaas, daarin worden bepaalde stoffen toegevoegd en begint het omzettingsproces.
Als de bij in haar woning komt, wordt de nectar in de cellen van de raat gedeponeerd en vervolgens door andere bijen verder bewerkt.
De bijen zorgen ervoor dat de nectar indikt en onder invloed van de enzymen uit de honingblaas ontstaat zo de honing.
Als het suikergehalte van de honing hoog genoeg is (>85 %), zal de honing niet meer bederven en worden de cellen door de werksters afgesloten met een wasdekseltje.
Zo is de honing bijna onbeperkt houdbaar en beschikbaar op momenten dat de bijen hem nodig hebben.
De smaak en de geur van honing worden bepaald door de aromatische stoffen in de planten.
Er zijn verschillende soorten, zoals heidehoning, lindehoning, koolzaadhoning, enzovoort.
Sommige soorten honing bevatten sporen van maltose, dextrine, melizitose, turanose en sporadisch pentose (ribose, arabinose, xylose, lyxose)
Baby's
Baby's onder een jaar kunnen uit voorzorg het beste nog geen honing eten.
Het maag- en darmstelsel van zuigelingen tot 12 maanden is nog niet volledig ontwikkeld en daardoor nog instabiel.
Het kan niet uitgesloten worden dat sporen van Clostridium botulinum die overal voorkomen, ook in honing aanwezig zijn.
In uitzonderlijke gevallen kan deze zuigelingenbotulisme veroorzaken.
Weetje:
Men kan honing jarenlang bewaren, zonder dat hij slecht wordt.
Zelfs in de graven van Egyptische farao's is honing gevonden die nog steeds eetbaar was.
Het is wel belangrijk dat de honing op een koele en donkere plaats bewaard wordt omdat anders elementen als smaak en kleur verloren gaan.
|
|
|