|
|
<<< vorige
volgende >>>
Inhoud
21 februari 2010,
Alweer editie 118... op naar editie 125!!!!
Een krant voor en door spelers!
- Bladzijde 1
Op de voorpagina vind je Het Onderschrift en de verjaardagskalender
- Bladzijde 2
Op de tweede pagina vind je alles over de (Gilde) Competitie, en de Troubadour
- Bladzijde 3
Op de derde pagina vind je alles over het raadsel van de week
- Bladzijde 4
Op de vierde pagina vind je Legendes en Sagen en de Kookhoek
- Bladzijde 5
Op de vijfde pagina vind je: Ome kilo's Beursbabbels
- Bladzijde 6
Op de zesde pagina vind je de producten rubriek van Niecke.
- Bladzijde 7
Op de zevende pagina vind je: De redactie
| |
Herakles
De vijfde taak van Herakles
Eurystheus vroeg Herakles om de Stymphalische vogels uit de weg te ruimen.
De vogels bevolkten bij honderden de moerassen van Stymphalus, ze waren in heel Griekenland bekend. Ze hadden koperen snavels en koperen klauwen en het ergste was, ijzeren veren die ze als pijlen konden afschieten tijdens hun vlucht. Herakles vond deze opdracht helemaal niet leuk want hij had het niet zo op vogels want ze waren te weelderig en te vlug, maar toch ging hij op weg. Hij kreeg van Pallas Athena, de godin van de wijsheid en kennis, een geschenk, een grote bronzen ratel. Herakles ging naar het moeras en ging op een rotspunt zitten en zwaaide met de ratel rond. Het ding maakte vreselijk veel lawaai en al spoedig verscheen er een zwerm vogels. Woedend schoten ze hun pijlen af, maar ze raakten niets want hun jager zat op veilige afstand. Toen begon Herakles met zijn pijl en boog te schieten. Een voor een tuimelden de moerasbewoners neer. Herakles stond op en wandelde de helling af. Aan de voet van de berg was de grond bezaaid met ijzeren veren. Hij raapte er snel een paar op als bewijs voor Eurystheus.
|
|
Een recept geleverd door onze lekkerbek Leeds!
Gegrild lendestuk met champignons
Gemengde champignons of boschampignons passen uitstekend bij lendestuk, al kan je natuurlijk ook gewone champignons gebruiken.
Benodigdheden voor 4 personen:
4 lendestukken, 150 gram gerookt spek, 250 gram champignons, 1 sjalot, 1 teentje look, 1 dl olijfolie, 150 gram boter, 3 dl madeira, zout, peper
Draai het vlees in de olijfolie en bak ze op een hete grill. Bestrooi het vlees achteraf met zout en peper.
Snijdt het spek in reepjes, dompel het twee minuutjes onder in kokend water. Laat het drogen en bak het dan eventjes in een beetje boter.
Snipper de sjalot en look en fruit ze in 50 gram boter. Doe er de champignons bij en kruid alles met peper en zout. Voeg er het spek aan toe en hou alles warm.
Voor de saus smelt je de rest van de boter en doe je er de madeira en peper en zout bij. Giet de saus en de champignons met spek over het vlees. Als versiering kan je er enkele takjes tijm opleggen.
Eet smakelijk!
|
|
|
|
|
|