Editie 80 | Bladzijde 4 11. mei 2009 AD
<<< vorige volgende >>>


Inhoud


10 Mei 2009,
Alweer editie 80... op naar de 100!!!!
Een krant voor en door spelers!


- Bladzijde 1
Op de voorpagina vind je Het Onderschrift en de verjaardagskalender

- Bladzijde 2
Op de tweede pagina vind je alles over de Competitie

- Bladzijde 3
Op de derde pagina vind je alles over het Raadsel van de Week

- Bladzijde 4
Op de vierde pagina vind je de stallingen, Bigmama's kookhoek en een stukje van GWSvanLimbon

- Bladzijde 5
Op de vijfde pagina vind je een nieuwe rubriek van niecke en natuurlijk Ome Kilo's BeursBabbels




Voor deze rubriek zijn we nog hard op zoek naar een schrijver.










Chocolade-hazelnoot taart


Ingrediënten:


100 gr bittere chocolade
200 gr zachte boter
100 gr gezeefde poedersuiker
3 eieren
3 eierdooiers
80 gr bloem
1 volle theelepel bakpoeder
150 gram gemalen hazelnoten
3 eieren
Voor de vulling:


125 gram hazelnoten
1 zakje chocolade pudding poeder
5 dl. melk
250 gram zachte boter
60 gram gezeefde poedersuiker



Voorbereiding:
Breek de chocolade in stukjes en smelt ze au-bain-marie, de boter smeuiig roeren en de gesmolten chocolade geleidelijk erdoor roeren. Gezeefde poedersuiker, 3 eieren, 3 eidooiers erdoor roeren en 80 gr. bloem met bakpoeder vermengen. 150 gr. gemalen hazelnoten erbij doen en dit mengsel er lepel voor lepel doorheen roeren. 3 eiwitten stijfkloppen er erdoor roeren. Het deeg in een ingevette springvorm doen (28 cm doorsnede) gladstrijken en in een oven voorgewarmd op 175 graden c, in 45-50 minuten gaar bakken. Daarna de taart op een rooster omkeren af laten koelen en twee keer doorsnijden.

Vulling:
De hazelnoten op een bakblik in de over gedurende 8-10 minuten bakken (200 graden) totdat de velletjes eraf knappen. De geroosterde noten in een zeef doen, iets laten afkoelen, het vel eraf wrijven. 18 hazelnoten achterhouden voor garnering en de rest malen. Het zakje chocolade puddingpoeder aanmaken volgens de gebruiksaanwijzing en in de koelkast zetten. Af en toe roeren. Dan 250 gram zachte boter en de gezeefde suiker door het puddingmengsel roeren tot een gladde creme is ontstaan. Een deel achterhouden en in een spuitzak voor de garnering, in het anderen deel de gemalen hazelnoten doen. De lagen taartcake bestrijken met de creme, volgende deel erop doen en weer met een laag creme bedekken, dan de laatste deel erop doen en de hele taart bedekken met de creme en mooi glad strijken met een spatel of lepel. Dan kan het garneren beginnen.



Smakkelijk eten!
Bigmamma







Moederdag




Moeders worden al vele eeuwen geëerd, in het Christendom bijvoorbeeld Maria, moeder van Jezus. Bij de oude Grieken behoorde het vereren van de moedergod Rhea tot de lenterituelen. In 1870 probeerde rechter Julia Ward Howe in de Verenigde staten moederdag te introduceren, maar ze had niet bijster veel succes. Moederdag zoals ze vandaag de dag gevierd wordt is in 1907 geïntroduceerd door Anna Marie Jarvis, wederom in de Verenigde Staten, onder andere ter ere van haar eigen overleden moeder. De promotie van moederdag sloeg ditmaal wel aan, en president Woodrow Wilson besloot dat elke tweede zondag van mei voortaan Mother’s Day zou zijn. In Nederland kreeg moederdag haar huidige vorm rond 1925. Moederdag is een dag waarop moeders in het zonnetje gezet worden. Meestal begint dit met ontbijt op bed, waarna een meestal zelfgemaakt cadeautje volgt, dat door de kindjes, als ze oud genoeg zijn, op school gemaakt is . Verder wordt moeder die dag veel werk uit handen genomen, vooral door de vader. Die natuurlijk hetzelfde verwacht op vaderdag, die later in het jaar plaatsvind. Maar het is vooral een dag om te vieren dat je blij bent met je moeder, omdat helaas niet iedereen een (goede) moeder heeft. Dus als je wel zo rijk bent, besef dat dan goed en zet je moeder vandaag eens extra in het zonnetje.



GWSvanLimbon



<<< vorige Weekblad Archief volgende >>>