Editie 82 | Bladzijde 4 26. mei 2009 AD
<<< vorige volgende >>>


Inhoud


25 Mei 2009,
Alweer editie 82... op naar de 100!!!!
Een krant voor en door spelers!


- Bladzijde 1
Op de voorpagina vind je Het Onderschrift en de verjaardagskalender

- Bladzijde 2
Op de tweede pagina vind je alles over de Competitie

- Bladzijde 3
Op de derde pagina vind je alles over het Raadsel van de Week

- Bladzijde 4
Op de vierde pagina vind je de stallingen, Bigmama's kookhoek en een stukje over de Competitie van Tomstad

- Bladzijde 5
Op de vijfde pagina vind je de rubriek van niecke en natuurlijk Ome Kilo's BeursBabbels




Voor deze rubriek zijn we nog hard op zoek naar een schrijver.










Wegens het ontbreken aan een nieuwe recept, nogmaals:
Taart met Rommedou


Ingrediënten:


Voor de bodem:
vier plakjes kant-en-klaar bladerdeeg
(of korstdeeg van 2 delen bloem en één deel boter met wat zout en water).

Voor de vulling:


2,5 dl ongeklopte slagroom
175 g Rommedou-kaas of Herfse kaas
4 eidooiers



Bereiding:
Maak eerst de vulling. Snij de korst van de Rommedou. Snijd de kaas in dunne plakjes. Neem een pan met gietijzeren bodem en verwarm daarin de slagroom. Voeg de Rommedou eraan toe en laat die zachtjes smelten in de room.
Laat het mengsel al roerende afkoelen. Klop dan de eidooiers los en voeg die toe aan het lauwe mengsel.

Verwarm de oven voor op 200 C. Prepareer dan de bodem. Maak korstdeeg of neem kant-en-klaar bladerdeeg. Spreid de plakjes bladerdeeg uit op een plank en laat ze ontdooien. Beboter een lage taartvorm. Bekleed de bodem met de plakjes bladerdeeg. Snij overtollig deeg eraf. Zorg dat de binnenranden goed op elkaar plakken (gebruik daarvoor eiwit). Prik wat gaatjes in de bodem met een vork.
Leg beboterde aluminiumfolie over het deeg en bak de bodem in de hete oven een kwartier voor met schijnvulling erop (gedroogde peulvruchten zijn prima voor dit doel). Door het voorbakken blijft de bodem knapperiger. Giet de vulling in de deegvorm. Bak de taart direct in circa 15 minuten gaar en goudbruin.

Tip: met een bodem van gistdeeg is deze taart ook erg lekker! (zie foto).



Smakkelijk eten!
Bigmamma







Tomas’ competitiestukje




Er was weer eens een competitie, na lang wachten.
Schijnbaar hebben de dienaren van de koning gestaakt. Ze zijn zelfs opgestapt!
Om alle verwoestingen, bijvoorbeeld het IP adres topic op het forum, te herstellen, had de koning werktuigen nodig. Ze hoefden niet heel goed te zijn, kwaliteit 1 was genoeg.
De prijzen gingen van een normale 13-14 ct naar 500-750ct op de grote markt.
De koning was vrijdagmiddag diep teleurgesteld. De competitie liep nog maar heel even en er de grootste levering was tot nu toe 4 miljoen werktuigen geweest! Als dat nog maar goed kwam…
Om enkele minuten voor de klokslag van 12 uur in de nacht, kwamen er op eens 50 miljoen werktuigen binnen. De koning sprong op en ging snel naar de poort om te kijken of het wel echt waar was. En daar lagen ze, meer dan 300 vrachtwa, ehh, ossenkarren vol werktuigen.
Die kwamen van Limbon, op de chat vaak te vinden onder de naam GWSvanLimbon en bekendstaand als de grootste werktuigenproducent van Kapi-Regnum. De koning was in een nog beter humeur toen ook 40 miljoen werktuigen van Midea binnen kwamen, en 34 miljoen van Leeds.
Binnen een mum van tijd was alle schade aan Kapi-Regnum en zijn forum hersteld.
Als gedachtenis aan de ex-crewleden zijn in je werkkamer berichtjes te vinden over een bijdahante vrouw en een hond die kevvte. En wat doet die vrouw met die knots daar?

Geschreven door Tomas uit “De Kwaak”, uw bierkoper



<<< vorige Weekblad Archief volgende >>>