|
|
<<< vorige
volgende >>>
Inhoud
07 11 2010,
- Bladzijde 1
Op de voorpagina vind je Het welkomswoord en de verjaardagskalender
- Bladzijde 2
Op de tweede pagina vind je "wist je dat.." en het recept van de week
- Bladzijde 3
Op de derde pagina vind je diana's intervieuw met..
- Bladzijde 4
Op de vierde pagina vind je het raadsel van de week
- Bladzijde 5
Op de vijfde pagina vind je de beursbabbels van Adrem
- Bladzijde 6
Op de zesde pagina vind je alles over de competitie
- Bladzijde 7
Op de zevende pagina vind je het dankwoord
| |
Wist je dat....
- We in nederland gemiddeld ongeveer 60 kilo brood per jaar eten
- Dit net na de 2de wereld oorlog op 80 kilo lag
- Een slap stokbroodje ‘opgepiept’ kan worden door hem 5 minuten in een oven op 180 graden te leggen
- Het niet verstandig is om brood in de koelkast te bewaren, dan droogt het namelijk uit
- Ongesneden brood langer vers blijft dan gesneden
- Vochtig brood langer vers blijft
- Dagelijks brood eten gezond is
- Bij soep brood hoort
- Brood de belangrijkste leverancier is van de nodige voedingsstoffen is?
- Brood bij ontdooien in de magnetron in de plastic zak moet blijven zitten
- In 1856 de eerste fabrieksbakkerij in Amsterdam werd neergezet?
- Er in brood koolhydraten, eiwitten, voedingsvezels, B-vitamines en mineralen zoals ijzer zitten
- Brood zijn oorsprong kent in Egypte
- Gemiddeld zo'n 25% van je zoutinname uit brood komt
|
|
Zoals je hebt kunnen lezen, bij soep hoort brood.
Na het soep recept van vorige week nu dus een brood recept:
Kruidenbrood
Nodig:
- 200 gram tarwebloem
- 200 gram roggemeel
- 2 eetlepel geplette korianderzaadjes
- 2 eetlepels karwijzaad
- 150 gram suiker of evenveel honing
- 1 pakje gist
- 30 ml melk met water
- 2 theelepels rozenwater
- 2 tot 3 eidooiers en 2 eiwitten
Bereiding:
Meng bloem, kruiden en suiker. Doe de eidooiers bij het rozenwater en klop dit. Sla de eiwitten stijf. Los de gist op in een klein beetje lauwe melk tot het gaat schuimen. Doe het dan bij de bloem. Voeg de eidooiers en rozenwater toe, en dan ook de eiwitten. Meng het tot een stevig deeg en kneed dit goed door. Laat het onder een doek op een warme plaats rijzen tot het de dubbele omvang heeft.
Gebruik voldoende bloem bij het kneden, want het deeg is nogal klef. Kneed het nog eens door, vorm er dan een rond brood van en laat dit opnieuw rijzen. Kerf een kruis in de bovenkant. Leg het brood op een ingevette bakplaat en dek het met een stukje folie af. Bak het in een voorverwarmde oven op 200° C gedurende een kwartier. Verlaag dan de temperatuur van de oven naar 175-180° C en bak het nog eens twintig minuten tot het gaar is.
|
|
|
|
|
|