Editie 148 | Bladzijde 6 5. dec 2010 AD
<<< vorige volgende >>>


Inhoud


05 12 2010,

- Bladzijde 1
Op de voorpagina vind je Het welkomswoord en de verjaardagskalender

- Bladzijde 2
Op de tweede pagina vind je Diana's intervieuw met..

- Bladzijde 3
Op de derde pagina vind je de sint special

- Bladzijde 4
Op de vierde pagina vind je de beursrijm van Adrem

- Bladzijde 5
Op de vijfde pagina vind je alles over de competitie

- Bladzijde 6
Op de zesde pagina vind je "wist je dat.." en het recept van de week

- Bladzijde 7
Op de zevende pagina vind je het raadsel van de week

- Bladzijde 8
Op de achtste pagina vind je het dankwoord





Wist je dat....

  • Kruidnoten en pepernoten worden vaak door elkaar gehaald.
  • Het paard van sinterklaas pas sinds de intocht in elburg (1990) Amerigo wordt genoemd
  • De eerste schoen in 1427 werdt gezet
  • Jan Steen in de 17de eeuw 2 schilderijen heeft gemaakt van sinterklaas ochtend
  • Voor de 2de wereld oorlog sinterklaas door maar 1 zwarte piet werdt vergezeld
  • De canadeese soldaten die meehielpen het eerste naoorlogse sinterklaas feest te organiseren bedachten dat meerdere zwarten pieten nog leuker zou zijn.
  • Het tenue van de zwarte pieten uit de 16de eeuw stamt
  • De M de meest verkochte chocolade letter is
  • Dat in de jaren 50 de J de meest verkochte letter was







Pepernoten

Ingrediënten:
  • 125 gram bloem
  • 125 gram boter
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 80 gram bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels water
  • 1 mespuntje zout
  • 1 eierdooier
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • ½ theelepel kaneel
  • 1 mespuntje gemalen anijszaad
Bereidingswijze:
Kneed alle ingrediënten door elkaar tot een soepele bal deeg.
Laat deze bal 1 uur op een koele plaats rusten, bijvoorbeeld in de koelkast. Smeer de bakplaat in met boter.
Draai van de helft van je bol deeg allemaal kleine balletjes, ter grootte van een knikker.
Leg de kleine balletjes op gelijke afstand op de bakplaat. Je kunt van de helft van de bol ongeveer 1 bakplaat vol pepernoten maken.
Druk elk balletje een beetje plat met je duim.
Bak de pepernoten gaar en goudbruin en laat ze daarna afkoelen. Je kunt onder het bakken alvast de volgende portie maken.
Bak de pepernoten ongeveer twintig minuten met een temperatuur van 160 Graden.
Plaats de pepernoten in het midden van de oven




<<< vorige Weekblad Archief volgende >>>