Editie 150 | Bladzijde 7 19. dec 2010 AD
<<< vorige volgende >>>


Inhoud


19 12 2010,

- Bladzijde 1
Op de voorpagina vind je Het welkomswoord en de verjaardagskalender.

- Bladzijde 2
Op de tweede pagina vind je Diana's intervieuw met..

- Bladzijde 3
Op de derde pagina vind je de verhalen van Veghea.

- Bladzijde 4
Op de vierde pagina vind je de beursbabbels van Adrem.

- Bladzijde 5
Op de vijfde pagina vind je het raadsel van de week.

- Bladzijde 6
Op de zesde pagina vind je alles over de competitie.

- Bladzijde 7
Op de zevende pagina vind je "wist je dat.." en het recept van de week.

- Bladzijde 8
Op de achtste pagina vind je het dankwoord



Wist je dat....

  • Zuurkool fijngesneden witte kool is
  • Zuurkool pas zuurkool wordt nadat men het heeft laten weken in een gearomatiseerde pekel
  • Zuurkool een zeer hoog gehalte aan vitamine C heeft
  • Een appel van gemiddelde grootte voorziet in 1/5de van de dagelijkse portie aan groenten en fruit.
  • Een appel van gemiddelde grootte voorziet in 15% van de dagelijks voorgeschreven hoeveelheid vit. C.
  • De fructose in appels wordt langzamer verteerd en houdt ons energieniveau langer hoog.
  • Een appel van gemiddelde grootte bevat nauwelijks 47 calorieën en 0.1 g vet.
  • Het is een perfect natuurlijk product, gezond voor het metabolisme in het algemeen en de spijsvertering in het bijzonder.
  • Een appel is een snack rijk aan vitamines, gezond voor jong en oud, thuis en daarbuiten.
  • Appels zijn goed wanneer je dieet en ze zijn een belangrijke smaakmaker in salades en andere fruitmaaltijden.







Deze week stuurde rood licht me dit overheerlijke recept toe:

Zuurkool-appelsoep 4-6 porties

energie
  • 48 gr. koolhydraten
  • 1405 kcal
  • 6127 kj
  • 81 gr. eiwit
  • 113 gr. vet

    Ingrediënten:
  • 10 gr. Boter
  • 80 gr. Spekblokjes
  • 300 gr gehakt
  • 2 uien gesnippert
  • 300 gr. Zuurkool
  • 2 appels gesnippert
  • 2 eetl. Tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 theel.paprika poeder
  • 1 liter bouillon
  • 50 gr. Zure room
  • Eventueel 1 aardappel gesnippert

    Bereidingswijze
    Boter smelten gehakt en spekblokjes aanbraden.
    Daarna de rest van de ingrediënten er bij doen [de zure room niet]
    En ongeveer 15 minuten gaar laten worden
    Als laatste de zure room er door roeren.



  • <<< vorige Weekblad Archief volgende >>>