Editie 162 | Bladzijde 8 27. mrt 2011 AD
<<< vorige volgende >>>


Inhoud


27 03 2011,

- Bladzijde 1
Op de voorpagina vind je Het welkomswoord en de verjaardagskalender.

- Bladzijde 2
Op de tweede pagina vind je alles over de competitie.

- Bladzijde 3
Op de derde pagina vind je "De middeleeuwen"

- Bladzijde 4
Op de vierde pagina vind je het raadsel van de week.

- Bladzijde 5
Op de vijfde pagina vind je de beursbabbels van ome Kilo.

- Bladzijde 6
Op de zesde pagina vind je Straffe verhalen.

- Bladzijde 7
Op de zevende pagina vind je Diana's intervieuw met..

- Bladzijde 8
Op de achtste pagina vind je het recept van de week.

- Bladzijde 9
Op de negende pagina vind je het dankwoord





Vogelnestjes.



Ingrediƫnten voor 4 personen:
  • 400 g varkensgehakt
  • 30 g bakboter
  • 1/2 blokje bouillon
  • 2 dl water
  • 2 eieren
  • 20 g bloem
  • 1 ui
  • 1 doosje tomatenpuree
  • 1 kruidnagel
  • tijm
  • laurier
  • peper, zout

    Bereidingswijze:

    Voor het gehakt:
    Kook de eieren gedurende 10 minuten, tot ze hardgekookt zijn.
    Pel de eieren en bekleed ze daarna met het gehakt.
    Bak het geheel in een pan met boter op een matig vuurtje gedurende 20 minuten.

    Voor de tomatensaus:
    Stoof de ui met wat boter in een pot.
    Voeg de bloem toe en roer ze met een spatel erdoor.
    Los het bouillonblokje op in het water en leng het mengsel aan met deze bouillon.
    Laat alles even doorkoken. Af en toe goed roeren.
    Voeg de tomatenpuree toe, net als de tijm, de laurier en de kruidnagel.
    Laat de saus 15 minuten pruttelen en kruid met peper en zout. Zeef daarna de saus.
    Alles klaar? Snijd de gehaktballen doormidden en giet de tomatensaus er rond.

    Eet smakelijk!





  • <<< vorige Weekblad Archief volgende >>>