Editie 167 | Bladzijde 2 1. mei 2011 AD
<<< vorige volgende >>>


Inhoud


01 05 2011,

- Bladzijde 1
Op de voorpagina vind je Het welkomswoord en de verjaardagskalender.

- Bladzijde 2
Op de tweede pagina vind je het recept van de week.

- Bladzijde 3
Op de derde pagina vind je Diana's intervieuw met..

- Bladzijde 4
Op de vierde pagina vind je het raadsel van de week..

- Bladzijde 5
Op de vijfde pagina vind je de beursbabbels van ome Kilo.

- Bladzijde 6
Op de zesde pagina vind je "wist je dat.."

- Bladzijde 7
Op de zevende pagina vind je alles over de competitie.

- Bladzijde 8
Op de achtste pagina vind je Willie's pagina.

- Bladzijde 9
Op de negende pagina vind je het dankwoord




Met dit mooie weer zal bij velen onder ons de BBQ van onder het stof zijn gehaald. Hierbij geef ik jullie een paar receptjes die overheerlijk zijn.

Gemarineerde Lamsfilet

Ingredienten
Voor 4 Personen:

  • - 4 lamsfilets

    Voor de marinade:
  • - 1 fles rode bordeauxwijn
  • - 6 teentjes look (geperst)
  • - 2 el lichtbruine suiker
  • - 1 el mosterd
  • - 20 peperbolletjes (geplet)
  • - 3 laurierblaadjes (gekneusd)
  • - 5 jeneverbessen (geplet)
  • - peper en zout

    Bereidingswijze
    Doe alle ingredienten voor de marinade bij elkaar. Leg de lamsfilets in een schotel en overgiet met de marinade. Laat 4 uur trekken. (beter nog: een ganse nacht). Haal de lamsfilets uit de marinade en bak ze in wat boter.


    Aardappelsalade

    Ingredienten
    Voor 4 Personen:

  • - 8 aardappelen (geschild)
  • - 2 eetlepels olijfolie
  • - 1 scheutje azijn
  • - 2 eetlepels pijpajuin (fijngesneden)
  • - peper en zout

    Bereidingswijze
    Kook de aardappelen een 15 minuutjes in gezouten water. Laat ze na het koken uitlekken en afkoelen. Snij ze in blokjes en doe ze in een kom. Voeg de olijfolie, azijn en pijpajuintjes toe en breng op smaak met peper en zout.


    Gevulde Meloen

    Ingredienten
    Voor 2 Personen:
  • - 1 kleine meloen
  • - 1 eetlepel rozijntjes
  • - 1 banaan (in schijfjes)
  • - 2 eetlepels likeur (grand marnier, amaretto,...)
  • - enkele muntblaadjes

    Bereidingswijze
    Halveer de meloen en haal er met een theelepeltje de zaadjes uit. Haal het vruchtvlees uit de meloen met een aardappelboor zodat je mooie bolletjes krijgt. Schik de lege meloenhelften op een bordje. Meng de meloenbolletjes met de rozijnen, de banaanschijfjes en de likeur en laat een uurtje trekken. Schep het mengsel in de meloenhelften en werk af met enkele muntblaadjes.

    Smakelijk eten
    Leeds,





  • <<< vorige Weekblad Archief volgende >>>