Editie 177 | Bladzijde 7 24. juli 2011 AD
<<< vorige volgende >>>


Inhoud


24 07 2011,

- Bladzijde 1
Op de voorpagina vind je Het welkomswoord en de verjaardagskalender.

- Bladzijde 2
De tweede pagina vind je Floralis stel aan uw voor:

- Bladzijde 3
Op de derde pagina vind je de beursbabbels van ome Kilo.

- Bladzijde 4
Op de vierde pagina vind je alles over de competitie.

- Bladzijde 5
Op de vijfde pagina vind je het raadsel van de week.

- Bladzijde 6
Op de zesde pagina vind je de ontdekkings reis van Neef Steef.

- Bladzijde 7
Op de zevende pagina vind je het recept van de week.

- Bladzijde 8
Op de achtste pagina vind je het dankwoord.




Aangezien ik toch het idee krijg dat de meeste zoete broodjes worden ingekocht (gezien de markt prijzen) hier onder 2 recepten om ze zelf te maken:

Zoete broodjes

Ingredienten
  • 500 GRAM BLOEM
  • 10 GRAM GIST
  • 2 THEELEPELS ZOUT
  • 50 GRAM GEKONFIJTE GEMBER, fijn gehakt
  • 50 GRAM ROZIJNEN
  • 100 GRAM SUIKER

    Bereidingswijze
    Doe de bloem, gist, zout, 3 deciliter water en 3 eetlepels suiker in een kom en kneed 10 minuten. Verdeel het deeg in 4 porties.
    Rol iedere portie uit tot een rechthoekige lap. Verdeel de rozijnen over twee deeglappen, stooi over één deeglap suiker en verdeel over de laatste deeglap de gember.
    Rol de lappen op, in een gewone rol of van twee kanten tot een soort vlinder (zie foto). Snijd de rollen in plakken en leg de plakken op een bakplaat. Laat ze nog anderhalf uur rijzen en bak ze dan 20 minuten op 200 graden. Los in de tussentijd 50 gram suiker op in 1 deciliter kokend water en verdeel die siroop over de bovenkant van de broodjes met een kwastje.



    Zoete broodjes 2

    Ingredienten
  • 13 eetlepels Blue Band Culinesse
  • 1.25 deciliter melk
  • 10 gram gist
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels suiker
  • 5 kopje bloem
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels suiker
  • 100 gram bloem
  • 2 eidooiers
  • 50 gram cacaopoeder
  • 1 ei
  • 2 eetlepels melk
  • - peper en zout

    Bereidingswijze
    Verwarm 8 eetlepels vloeibare margarine in een pan en verwarm er 1,25 deciliter melk bij. Meng in een grote kom de gist, zout, 2 eetlepels suiker en 5 kopjes bloem. Schenk de warme melk met margarine eroverheen mix het een paar minuten goed door elkaar. Voeg nog 2 eieren toe en meng het door het deeg, zodat een glad en stevig geheel ontstaat.

    Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkblad nog even goed met je handen. Leg het in een met boter ingesmeerde schaal. Dek de schaal af met een vochtige, schone theedoek en laat het rijzen, totdat het volume verdubbeld is.

    Meng in een schone kom 4 eetlepels suiker met 100 gram bloem. Meng er 5 eetlepels vloeibare margarine door. Mix het door elkaar. Prak er vervolgens 2 eidooiers en 50 gram cacaopoeder doorheen.

    Verdeel het deeg in 14 gelijke stukken en draai er bolletjes van. Druk ze vervolgens plat, zodat er ovaaltjes ontstaan. Beleg ze in het midden met het suiker-cacaomengsel. Rol ze schuin op, zodat het (schelp-)hoorntjes worden.

    Leg ze op een ingevette bakplaat en laat tussen elk hoorntje zo'n 5 centimeter ruimte. Bedek de hoorntjes met een theedoek en laat ze een half uurtje rijzen. Meng in een schaaltje 1 ei met 2 eetlepels melk en smeer dit over de hoorntjes heen. Stop ze in een voorverwarmde oven van 190ºC todat ze lichtbruin worden. Dat duurt ongeveer 15 tot 17 minuten.






  • <<< vorige Weekblad Archief volgende >>>