Editie 178 | Bladzijde 2 14. aug 2011 AD
<<< vorige volgende >>>


Inhoud


14 08 2011,

- Bladzijde 1
Op de voorpagina vind je Het welkomswoord en de verjaardagskalender.

- Bladzijde 2
De tweede pagina vind je de ontdekkings reis van Neef Steef en het recept van de week.

- Bladzijde 3
Op de derde pagina vind je de beursbabbels van ome Kilo.

- Bladzijde 4
Op de vierde pagina vind je Floralis stel aan uw voor:

- Bladzijde 5
Op de vijfde pagina vind je Diana's intervieuw met..

- Bladzijde 6
Op de zesde pagina vind je tips om de crisis te overleven

- Bladzijde 7
Op de zevende pagina vind je alles over de competitie

- Bladzijde 8
Op de achtste pagina vind je Willie's pagina.

- Bladzijde 9
Op de negende pagina vind je het nieuws uit de stad.

- Bladzijde 10
Op de tiende pagina vind je het raadsel van de week.

- Bladzijde 11
Op de elfde pagina vind je het dankwoord.



De ontdekkings reis van Neef Steef

Hey allen,

Ik heb zoals gewoonlijk weer een drukke week achter de rug. Maandag voor het eerst buiten de stadspoorten geweest. Onder begeleiding van een gids ben ik een rondje om handel in geld gaan lopen, maar wat duurde dat lang! Hele dag bezig geweest. Verder heb ik van de week de herberg vaak bezocht om een biertje te drinken. Vandaar weinig slaap… En na gister een rolstoel een tweewieler te noemen, en tijdens het lezen van de beursbabbels de gracht in gelopen te zijn, leek het me een goed moment om te gaan slapen… Na een tiental uren slapen, vond ik het mooi geweest. Ik ben opgestaan, en op de vroege morgen een rondje door de stad gelopen.

Toen ik in de beursbabbels las in de krant kwam ik een leuk nieuwtje tegen. Het scheen zo te zijn dat niecke een nieuw recept had voor haar bier. Om de kwaliteit Q55 te produceren. Zoals jullie in mijn kennismaking hebben gelezen, houd ik van de illegale handel. In Afrika had ik mijn vrienden het recept laten stelen, maar nu stond ik er alleen voor… ik had lunch gepakt, voldoende water in een flesje gedaan, 2 vuurstenen meegenomen voor het geval dat, en daarna alles in een mandje gedaan. Ik kon wel een gids vragen waar ik heen moest, maar dan is er bewijs tegen mij… Toen ik net de stadspoort uit was, en de wachters begroet had, vroeg ik aan anderen waar ik heen moest. Ze zeiden dat de stad Niecke in ten noorden van Handel in geld zou zijn, maar welke kant moet ik dan op? Ik had toch maar besloten om het niet te doen, en het misschien later nog eens te proberen.

Natuurlijk was dit niet alles wat ik te melden had. Toen ik terugkwam van de reis naar de stad niecke, een uur later, half uur heen, half uur terug, waren de poorten gesloten. Er bleek onderhoud te zijn… iedereen stond buiten de stad en mocht niet weten wat de hoge heren binnen aan het doen waren. Het meest merkwaardige was denk ik toch wel dat ze de maximale kwaliteit van onderzoeken naar 225 hebben gebracht. Maar bij het plannen van deze dingen komt heel wat kijken. Vandaar dat het even duurt voordat alles weer perfect werkt. Gelukkig heeft onze bevolking hier begrip voor, zolang het maar gaat werken. Hoewel het soms wel lastig is… Zo klaagden de brouwerijen dat ze het graan te laat geleverd kregen, en dat de bronnen droog stonden… alles lag plat. Hopelijk zijn mijn brieven naar mijn trouwe ome kilo wel opgestuurd…

Natuurlijk hebben we nog de economie, waar het hele leven om draait. Natuurlijk volg ik de adviezen van mijn grote oom op. Dit is immers de reden dat ik hierheen gekomen ben. Ik zeg dat het voor mijn familie is, maar eigenlijk was het voor het geld. Hoewel mijn oom wel erg aardig is. Om te beginnen de coins, de prijzen schieten omhoog beweerde ome kilo. Ik heb er dus 60 gekocht via de wel bekende Bandits Ranch. Dan hebben we nog de gebouwen waarvan de waarde de lucht inschiet, aldus ome kilo. Dus ik heb snel nog maar even wat aandelen gekocht, in de boerderijen, mocht je dit willen weten. Handel in geld heeft er toch in overvloed, 40 heeft de burgemeester er laten zetten.

Die avond weer de kroeg in, voor een lekker biertje van een kwaliteit van 41. Maar om ’s avonds rond de 30 boeren in de herberg te hebben is niet verkeerd. De avond was te vergelijken met een sportevenement. Vele biertjes werden geschonken, en duizenden euro’s gingen over de toonbank heen. Al moet ik zeggen dat er in de stad handel in geld ook wel eens stoffen stoelen mogen worden aangeschaft, weet je wel? Stoelen, net wol en doek erop. Dit hout is ook zo hard…

Verder gingen er geruchten in handel in geld, dat de hoge heren de wedstrijdoorkondes en medailles willen afschaffen! Deze willen de mensen vervangen door ‘magische papiertjes’. Nu maar hopen dat ze niet vervloekt zijn…

Mocht je het nog niet gemerkt hebben, ik ben dus afgelopen 2 weken naar Afrika geweest. Vandaar dat er geen berichten van mij aanwezig waren. Maar, geen bericht, is goed bericht! Het was erg gezellig, alhoewel het bier daar wat waterig was, en de zoete broodjes wat zout, was alles oké. ik heb afscheid genomen van mijn vrienden, en heb ze gezegd dat ze hier altijd welkom zijn.

Maar deze week een vraag voor jullie, wat ik probeer om elke week te gaan doen. Wat vinden jullie van het idee om de wedstrijdoorkondes en medailles af te schaffen? En te vervangen door een magisch papiertje? Stemmen kan in de volgende link: http://forum.kapi-regnum.nl/viewtopic.php?t=19262

Het was weer gezellig, en ik zeg: “tot volgende week!”

Groeten Neef Steef, te vinden in het wel bekende handel in geld








Bereiding:

Hazelnootchocoladetaart zonder bloem(gluten vrij)

Ingrediënten:
  • 35g cacaopoeder
  • 80ml heet water
  • 150g pure chocolade gesmolten
  • 150g gesmolten boter
  • 275g lichtbruine suiker
  • 125g hazelnootmeel of gemalen hazelnoten
  • 4 eieren (gesplitst)
  • 1el cacaopoeder extra


    Bereidingswijze:
    Verwarm de over op 180°, vet een vierkante taart vorm met hoge randen in en bebloem het, bekleed de bodem en zijkant met bakpapier
    Roer in een grote kom het cacaopoeder door het hete water tot een glad papje. Roer de chocolade, boter, suiker, hazelnotenmeel en de eidooiers er door.
    Klop in een kleine kom met een elektrische mixer de eiwitten net stijf spatel voorzichtig en in twee porties de eiwitten door het chocolade mengsel.
    Schenk het beslag in de bakvorm en bak de taart 1uur in de oven(of tot hij stevig is) laat de taart 15minuten staan. Haal hem dan uit de vorm en laat hem op een rooster afkoelen. strooi voor het serveren eventueel wat cacaopoeder er over











  • <<< vorige Weekblad Archief volgende >>>