Editie 179 | Bladzijde 4 21. aug 2011 AD
<<< vorige volgende >>>


Inhoud


14 08 2011,

- Bladzijde 1
Op de voorpagina vind je Het welkomswoord en de verjaardagskalender.

- Bladzijde 2
De tweede pagina vind je Diana's intervieuw met..

- Bladzijde 3
Op de derde pagina vind je het lees verhaal.

- Bladzijde 4
Op de vierde pagina vind je de ontdekkings reis van Neef Steef en het recept van de week.

- Bladzijde 5
Op de vijfde pagina vind je Floralis stel aan uw voor:

- Bladzijde 6
Op de zesde pagina vind je het raadsel van de week.

- Bladzijde 7
Op de zevende pagina vind je Willie's pagina.

- Bladzijde 8
Op de achtste pagina vind je alles over de competitie.

- Bladzijde 9
Op de negende vind je de beursbabbels van ome Kilo.

- Bladzijde 10
Op de tiende pagina vind je het dankwoord.



De ontdekkings reis van Neef Steef

Hey allen,

Laat ik maar beginnen met me te verontschuldigen dat ik 1 hele dag te laat ben. Mijn schrijfveren waren op, en op zondag is de drukkerij gesloten, helaas... Hopelijk maken mijn verhalen het weer goed.

Afgelopen week een competitie met leer. Het bestuur hier had besloten niet mee te doen. Dat vond ik erg jammer. In Afrika hadden we geen competities, dus ik was erg benieuwd hoe dat eraan toeging. Maar een paar dagen later kwamen er vele mensen in werkkleding, en houten balken op hun schouders de stad in. Ze gingen een brouwerij bijbouwen van maarliefst 32767m2! Dus de stadsmuur wordt weer een aantal meters langer. Als ik nu een rondje rond de stad wil lopen, neem ik maar een extra flesje water mee.

Ik had afgelopen maand wat geld over. Ik dacht, laat eens in mijn uiterlijk investeren. Ik kocht kleding, schoenen, en mosselkettingen. Maar ik moet toch even vermelden dat de kleding van BlueBlood toch erg lekker zit, dat ik op de schoenen uit Emden niet uitglijd, en dat de mosselkettingen uit LaRipa niet kapot gingen toen ze uit mijn hand vielen. Echt aanraders!

Ooit wil ik zelf een eigen stad in het mooie kapi-regnum. En een mooie kwaliteit van een product hebben, iets van de top. Mogelijk het bier... Misschien kan handel in geld mijn zijn onderzoek dan nog verkopen. Maar toen ik in de beursbabbels las dat een onderzoek van kwaliteit 203 naar 204 meer dan 50 jaar duurt, had ik besloten op zoek te gaan naar een levenselixer. Vanaf nu hoor je elke week hoe dat onderzoek heeft uitgepakt. Al weet ik niet of het goed gaat aflopen.

Deze week ging het ook niet helemaal goed. Ik had alles klaar gezet, vele alcohol middelen, omdat ik dat gewoon lekker vind. En ik wilde een vuurtje aanmaken, omdat het al vrij laat was. Niet iedereen mag weten wat ik in mijn schild voer, maar jullie vertrouw ik deze info wel toe. Ik wilde dus mijn vuurtje aanmaken, en toen viel mijn brandende stokje op de grond. Alles stond in brand! Ik rende door de straten en riep: “Brand! Brand! Brand!”. Iedereen kwam naar buiten, en hielp mij met het blussen van het schuurtje. Alles was kapot. En ik moet nu weer een nieuwe schuur bouwen. Maar ik had een spoedbrief naar mijn oom ome kilo gedaan, die heeft het beste hout uit kapi-regnum. Het bleek al snel opgelost te zijn. Hij kon mij wel wat hout schenken. Genoeg om een nieuwe schuur van te bouwen. Nog wat ijzer bij de ijzerwerkplaats gekocht, en morgen ga ik bouwen.

Verder had mijn oom ome kilo niet veel te melden. Geen adviezen om in te investeren, geen gebouwen die in waarde zouden kunnen stijgen, en geen adviezen om niet in te investeren, op de bronnen na dan.

Zoals gewoonlijk heb ik weer een vraag aan jullie. Dit keer mogen jullie mij helpen met het bedenken hoe ik een levenselixer zou kunnen maken. Zet je stadsnaam, met de benodigde producten (de producten moeten zich wel in dit land bevinden), en wie weet staat jouw idee volgende week in het weekblad! De link hieronder verwijst naar het desbetreffende fora.
http://forum.kapi-regnum.nl/viewtopic.php?t=19336

Vriendelijke groeten Neef Steef








hespengebraad met cola saus

Ingrediënten:
  • 1 grote ui of 2 kleine
  • 4 dikke sneden vers spek of blokjes
  • 1 hespengebraad
  • 1,5 liter cola
  • donkere maïzena of bindmiddel


    (voor)Bereiding:
    Snij de ui in ringen en het spek in blokjes ook wel lardons genoemd
    U snijd het hespengebraad in stukken van ongeveer 2 op 2cm.

    Bereiding:
    Stoof de ui glazig.
    Doe dan de blokjes spek en het versneden hespengebraad er bij en schroei langs alle kanten mooi dicht.
    Als de blokjes mooi dicht geschroeid zijn doe dan de cola er bij. Laat dit 2 tot 3 uur sudderen zodat alles gaar is.
    Schep de blokjes vlees en ui er uit en bind de saus, na het binden zeeft u de saus best.
    Dit gerecht gaat mooi samen met frietjes en salade en tomaten.












  • <<< vorige Weekblad Archief volgende >>>