|
|
<<< vorige
volgende >>>
Inhoud
Zondag 27 januari.
Daar is uw wekelijke dagblad weer!
- Voorpagina
Op de voorpagina vind je de Beursweek, Zaragoza Review en Het Onderschrift
- Pagina 2
Op de tweede pagina vind je eindelijk weer alles over de Competitie, Het Interview en Bigmamma's Kookhoek
- Pagina 3
Op de derde pagina vind je alles over het Raadsel van de Week en ook de rubriek Ingezonden Stukken
- Pagina 4
Op de vierde pagina dan De Stallingen (nieuw!), De schrijfwedstrijd en het nieuwste hoofdstuk van het verhaal!
- Pagina 5
Op de vijfde pagina vind je Het Hoekje van Chanovila, Vraag en Antwoord en Zoek de 5 Verschillen (nieuw!)
- Pagina 6 Op de zesde pagina staat deze keer De Troubadour, De wonderlijke kruidentuin (nieuw!)en de rubriek De Stad
- Pagina 7
En tot slot staat op de zevende pagina Dahantes Rubriek en een mededeling van Bassjunk
|
|
|
Bigmamma's Kookhoek
Een nieuwe rubriek die bewijst dat Bigmamma naast een rechtvaardig strenge multihunter ook een voortreffelijk middeleeuws kokkin is! Als al het voorgaande u reeds gesmaakt heeft, dan mag uiteraard een dessert niet ontbreken. Hiervoor ben ik de boeken in gedoken en ben ik uitgekomen bij onderstaand gerecht.
Middeleeuwse aardbeienpudding.
Ingrediëntenlijst:
120 gram gemalen amandelen
2,5 tot 3 deciliter water
250 gram aardbeien (liefst bosaardbeien, anders gewone)
1 deciliter rode wijn
3 eetlepels rijstebloem, of wat aangemaakte maïzena
75 gram suiker peper, gember, kaneel en laos naar smaak
1 eetlepel niervet of boter
½ eetlepel rode wijnazijn
50 gram krenten
2 theelepels granaatappelpitjes
eventueel wat rode voedselkleurstof
Voorbereiding:
Maak amandelmelk door de gemalen amandelen in een kwart liter heet water te weken en daarna uit te laten lekken. Het opgevangen vocht is amandelmelk. Knijp de amandelen ook nog even flink uit in een doek. Je krijgt ongeveer 2 deciliter amandelmelk.
Maak de aardbeien schoon: Ontdoe de aardbeien van hun kroontjes en week ze een kwartier in rode wijn. Gooi de wijn daarna weg, of probeer eens aardbeienwijn te drinken (wel eerst zeven door keukenpapier). Best lekker!
Bereiding:
Pureer de aardbeien. Maak de pudding. Doe de aardbeipuree in een steelpannetje, met de amandelmelk, rijstebloem, suiker en specerijen. Breng aan de kook, laat enkele minuten doorkoken, en haal het pannetje dan van het vuur. Roer de boter erdoor, daarna de azijn en krenten. De pudding is al heel roze. Roer er eventueel wat druppels rode levensmiddelenkleurstof door als het je niet roze genoeg is. Als de pudding slap blijft kun je nog wat aangemaakte maïzena in de pan doen en even doorwarmen.
Giet het in een grote schotel of individuele kommetjes.
Serveren:
Bestrooi de pudding vlak voor het opdienen met granaatappelpitjes. Als je gedroogde pitjes gebruikt, week ze dan even in heet water. (of week ze eerst, en gebruik het rode weekwater om de amandelmelk te maken). Serveer de pudding op kamertemperatuur of licht gekoeld.
Dat het u allen weer heerlijk smaken mag!
Bigmamma
|
|
Interview
Deze week dan toch weer eens een keer een echt interview. Wim interviewde deze week Gerard eens voor ons. Lijkt het je zelf ook leuk om een interview af te nemen of geinterviewd te worden? Laat het ons even weten!
Dag Gerard. Vertel eens, hoe ben je bij kapi-regnum gekomen?
ï§ mijn zus speelde al eerder kapi-regnum, door wat zij ervan vertelde kreeg ik ook zin om te gaan spelen maar ik moest wachten tot de kerstvakantie, sindsdien speel ik kapi
waarom moest je wachten tot de kerstvakantie?
ï§ mijn ouders vonden dat school een stuk belangrijker was en dat mijn punten niet hoog genoeg waren om in plaats van huiswerk te maken te gaan computeren.
wat vind je er leuk aan?
ï§ ik vind het vooral leuk omdat het erom gaat goed te handelen, en dat er geen oorlog in voorkomt zodat als je een fout maakt je meteen dood bent.
wat produceer je?
ï§ ik produceer vooral hout, al ben ik kort geleden ook begonnen met bier produceren.
ik produceer ook geiten maar alleen voor eigen markt.
Wat is je grootste fout?
ï§ mijn grootste fout was dat ik mijn houthakkers in het begin niet genoeg werknemers had gegeven waardoor ik 25 hout per uur produceerde.
Heb je nog goede tips?
ï§ ik denk dat hout een goede begin product is. Je kunt vooral in het begin het beste zorgen dat je alles voor je hoofdproductie zelf produceerd. Werktuigen vind ik niet aan te bevelen aangezien je daar vier gebouwen voor nodig hebt.
Hoe kom je aan je bijzondere stadsnaam Caviaria?
ï§ ik heb twee cavias, en in een opwelling heb ik mijn stad ernaar vernoemd
wat is je doel?
ï§ mijn doel in het spel is om zoveel mogelijk geld zo snel mogelijk te verdienen en zo vaak mogelijk een optimale winst te behalen.
Ok, hartelijk dank voor het beantwoorden van de vragen!
ï§ graag gedaan!
Wimters
|
|
|
|