Editie 180 | Bladzijde 6 28. aug 2011 AD
<<< vorige volgende >>>


Inhoud


28 08 2011,

- Bladzijde 1
Op de voorpagina vind je Het welkomswoord en de verjaardagskalender.

- Bladzijde 2
De tweede pagina vind je Willie's pagina.

- Bladzijde 3
Op de derde pagina vind je het raadsel van de week.

- Bladzijde 4
Op de vierde pagina vind je alles over de competitie.

- Bladzijde 5
Op de vijfde pagina vind je Diana's intervieuw met..

- Bladzijde 6
Op de zesde pagina vind je de ontdekkings reis van Neef Steef en het recept van de week.

- Bladzijde 7
Op de zevende pagina vind je Floralis stel aan uw voor:

- Bladzijde 8
Op de achtste pagina agina vind je het dankwoord.



De ontdekkings reis van Neef Steef

Hey allen,

Ik ben er deze week wel op tijd bij. Ik heb een flinke lading schrijfveren gekocht, en kan even vooruit. Perkament ligt ook voldoende van in het magazijn.

Ik vroeg me af, wat voert Ome Kilo in zijn schild? Hij heeft wel elke keer weer boeiende verhalen, maar weinig over de marktprijzen, en/of adviezen. Ik denk dat ik in die stad eens lekker ga rondneuzen, wie weet vind ik nog wel wat.

De winnaar van de competitie is bekend, maar is iedereen daar blij mee? De bankzitter, Ome Kilo, in ieder geval wel. Die ging uit van een 3e plaats, maar eindigde met de mooie prestatie om een zilveren medaille uit te kast te slepen.

Deze week heb ik niet veel te babbelen, veel naar de herberg geweest, maar dat zijn jullie inmiddels wel van me gewend . Maar mijn schuurtje is weer opgebouwd, mijn apperatuur werkt weer, dus we gaan weer verder aan het levenselixer. Ik ben hiermee begonnen omdat een onderzoek onderzoeken zelfs meer dan 50 jaar kan duren! Mocht je dat gemist hebben. Ik was er afgelopen week veel mee bezig geweest. En ik weet niet of het goed gegaan is. Maar je zult het wel merken:

Dit idee kwam van de stad Amsterdam. Hij zei dat het met steen en water moest lukken. Nou, eerst heb ik een glas gepakt, en er stenen ingelegd. Er gebeurde niet veel speciaals. Vervolgens heb ik er nog water bijgedaan. Het begon te bruisen, en te bruisen. Het kwam het glas uit! Gelukkig heb ik dit keer mijn schuurtje kunnen sparen. Wat bleek nu, nu had iemand mij een steen met zeep verkocht. Ik vond hem ook al zo rond... Waar ik de steen gekocht had, weet ik niet meer. Niet in mijn woonplaats in ieder geval. Ik ben daarna maar snel weer naar de herberg gegaan, en hoopte dit zo snel mogelijk te vergeten.

Mocht jij een idee hebben waarvan jij denkt dat het werkt? Kijk dan snel op het briefje dat hieronder staat:

http://f28.upjers.com/viewtopic.php?f=308&t=28980

Vriendelijke Groeten, Neef Steef








Kipperoletjes met spek, dragonsaus en gegrilde aubergines.

Ingrediënten:
  • 4 kippenfilets
  • 8 dunne sneden ontbijtspek
  • 3 grote aubergines
  • 150 ml room
  • 1 bosje verse dragon
  • olijf olie
  • tandenstokers voor de marinade
  • 1 etl. honing
  • 3 etl. balsamicoazijn
  • 5 etl. olijf olie


    (voor)Bereiding:
    sla de kippenfilet plat met een pan, u steek ze best in een plastiekzakje.
    Snij de helft van de dragon grof, snij de andere helft grof.
    Snij dunne plakjes van de aubergines in de lengte.
    Maak de marinade van de honing, olie en balsamicoazijn.

    Bereiding:
    Grill de aubergines is een grillpan of toestel en leg ze op een bord of schaal, giet dan de marinade er over en laat ze staan.
    Bak het ontbijtspek zonder olie tot dat ze zo wat samengetrokken en knapperig zijn. Voeg dan de grof gesneden dragon toe en laat even mee bakken.
    Verdeel het spek en de mee gebakken dragon over de kippenfilets. Rol ze op en steek ze vast met de tandenstokers.
    Bak ze in de zelfde pan al met de spekjes maar nu eerst de olijf olie in doen en op een hoog vuur bruin bakken, zet het vuur dan wat minder en laat zachtjes gaar worden.
    Als ze gaar zijn haal ze dan uit de pan en hou ze warm in de oven op 150° zorg dat ze wel afgedekt zijn anders drogen ze teveel uit.
    Giet het vet weg en giet de room in de pan samen met de fijngesneden dragon, laat de room inkoken tot saus dikte.

    serveer de rolletjes deels met de saus overgoten, met een paar plakjes gegrilde aubergines. hier passen aardappeltjes in de oven met oregano bij.













  • <<< vorige Weekblad Archief volgende >>>