Editie 189 | Bladzijde 4 30. okt 2011 AD
<<< vorige volgende >>>


Inhoud


30 10 2011,

- Bladzijde 1
Op de voorpagina vind je Het welkomswoord en de verjaardagskalender.

- Bladzijde 2
Op de tweede pagina vind je Halloween gedichten.

- Bladzijde 3
Op de derde pagina vind je Willie's pagina.

- Bladzijde 4
Op de vierde pagina vind je het recept van de week..

- Bladzijde 5
Op de vijfde pagina vind je de ontdekkings reis van Neef Steef.

- Bladzijde 6
Op de zesde pagina vind je alles over de competitie.

- Bladzijde 7
Op de zevende pagina vind je knutsel ideetjes.

- Bladzijde 8
Op de achtste pagina vind je de tips over het registeren op het forum.

- Bladzijde 9
Op de negende pagina vind je de beursbabbels van ome Kilo.

- Bladzijde 10
Op de tiende pagina vind je het raadsel van de week.

- Bladzijde 11
Op de elfde pagina vind je Diana's intervieuw met..

- Bladzijde 12
Op de twaalfde pagina vind je het nieuws uit de stad.

- Bladzijde 13
Op de dertiende pagina vind je het dankwoord.




Halloween-tortilla

Ingrediënten:
  • 8 zachte tortilla's (koelafdeling)
  • 4 kipfilets
  • 500g pompoen
  • 2 dl kokosmelk (extra creamy)
  • 1 eetlepel arachideolie
  • 2 eetlepels verse gehakte koriander

    Bereiding:
    1. Snij de kipfilets in blokjes. Kruid ze flink met kipkruiden, zet ze even opzij. Schep met een parisiennelepeltje bolletjes van het pompoenvlees (of snij het in gelijkmatige, niet te kleine blokjes).
    2. Bak de kipblokjes rondom aan in de hete olie. Doe er de pompoenbolletjes bij en laat ze even meebakken. Schenk er de kokosmelk bij. Breng tot tegen de kook aan en laat 10 minuten onafgedekt sudderen, of tot de pompoenbolletjes beetgaar zijn. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Werk af met de gehakte koriander.
    3. Verwarm de tortilla's in de oven of de magnetron. Schep er de warme vulling op. Rol ze voorzichtig op en serveer ze meteen.

    Opmerking:
    Garnituurtip: Lekker met avocadotomatensalsa! Pureer 2 rijpe avocado's met 1 eetlepel citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Vermeng met 2 gepelde en ontpitte pruimtomaatjes, in blokjes. Serveer lichtjes gekoeld, maar niet ijskoud.
    @Boddecat

    Pompoencake

    Ingrediënten:
    Voor 6 Personen:
  • 150 gram pompoen (geschild, in blokjes)
  • 3 eieren
  • 150 gram suiker
  • 200 gram tarwebloem
  • 1 snufje zout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • wat boter en paneermeel
  • 3/4 dl olijfolie
  • 60 gram rozijnen

    Bereiding:
    Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een bakvorm (24cm) in met wat boter en bestrooi met wat paneermeel. Kook de blokjes pompoen 10 minuutjes in wat water, giet ze af in een zeef, laat ze goed uitlekken en afkoelen. Klop de eieren en de suiker tot de suiker is opgelost. Voeg de blokjes pompoen toe en roer door elkaar. Zeef de bloem met het bakpoeder, de kaneel en de nootmuskaat en meng dit door de eiercreme. Roer er de olie en de rozijnen door. Schep het beslag in de bakvorm en bak gedurende 50 minuten onderin de oven (175 graden).
    made by Leeds

    Pompoentaart

    Ingrediënten:
  • kant-en-klaar deeg
  • 1 kilo pompoen, gekookt en gepureerd
  • 1 blikje gezoete gecondenseerde melk
  • 2 eieren
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
  • 1/2 theelepel zout


    Bereiding:
    Meng in een grote kom de gepureerde pompoen, melk en eieren. Breng op smaak met kaneel, gember, nootmuskaat en zout. Mix met een garde tot het goed gemengd is. Schenk de vulling in een taartvorm. Bak 15 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden). Zet de temperatuur lager en bak nog 35 tot 40 minuten.
    @Boddecat

    Zelf marsepein maken

    Ingrediënten:
  • 400 gram zuiver amandelpoeder
  • 300 gram poedersuiker
  • wit van 2 eieren

    Bereiding:
    Voor dit recept hoef je niets te koken, wat ook wel eens ‘de koude methode’ om marsepein te maken wordt genoemd.
    Doe het amandelpoeder en de poedersuiker in een kom en roer door elkaar.
    Voeg er nu 1 voor 1 de eiwitten bij en begin dan het geheel met je handen heel goed te kneden tot een stevige bol.
    Rol in een lange worst en rol de worst in een spiraal op.
    Laat de zelf gemaakte marsepein minimum 2 uur rusten in de ijskast.
    made by Leeds











  • <<< vorige Weekblad Archief volgende >>>