Editie 191 | Bladzijde 4 13. nov 2011 AD
<<< vorige volgende >>>


Inhoud


13 11 2011,

- Bladzijde 1
Op de voorpagina vind je Het welkomswoord en de verjaardagskalender.

- Bladzijde 2
Op de tweede pagina vind je Willie's pagina.

- Bladzijde 3
Op de derde pagina vind je Diana's intervieuw met..

- Bladzijde 4
Op de vierde pagina vind je het recept van de week.

- Bladzijde 5
Op de vijfde pagina vind je het raadsel van de week.

- Bladzijde 6
Op de zesde pagina vind je de beursbabbels van ome Kilo.

- Bladzijde 7
Op de zevende pagina vind je alles over de competitie.

- Bladzijde 8
Op de achtste pagina vind je de tips over het registeren op het forum.

- Bladzijde 9
Op de negende pagina vind je het dankwoord.




Quiche

Ingrediënten:
  • 310g Bloem
  • 75g Water
  • 190g Boter
  • Vulling
  • 4 Eieren
  • 400g Room
  • 1 Prei
  • 5lente uitjes
  • 2 Sneetjes gekookte ham
  • 2 Sneetjes vers spek
  • 2 Sneetjes gandaham
  • Peper/ zout

    Bereiding:
    maak de taartbodem:
    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak een kuiltje in de bloem en meng er het water, de boter en een snuifje zout door. Kneed tot een soepel deeg en rol uit tot 0,5 cm.
    Leg het deeg voorzichtig op een ingevette taartvorm. Verwijder overtollig deeg en vul de taartbodem op met bakbonen. Bak 25 minuten in de oven.

    maak de vulling:
    Klop de eieren los met een snuifje zout en de room. Meng de rest van de ingrediënten en breng op smaak met vers gemalen peper.
    Haal de taartbodem uit de oven en verwijder de bakbonen. Verdeel de groentenmengeling erover en overgiet met het eimengsel. Zet de oven op 160°C en bak de quiche nog 30 minuten af.










  • <<< vorige Weekblad Archief volgende >>>