Editie 194 | Bladzijde 6 11. dec 2011 AD
<<< vorige volgende >>>


Inhoud


11 12 2011,

- Bladzijde 1
Op de voorpagina vind je Het welkomswoord en de verjaardagskalender.

- Bladzijde 2
Op de tweede pagina vind je Willie's pagina.

- Bladzijde 3
Op de derde pagina vind je alles over de competitie.

- Bladzijde 4
Op de vierde pagina vind je de beursbabbels van ome Kilo.

- Bladzijde 5
Op de vijfde pagina vind je Uit de oude doos.

- Bladzijde 6
Op de zesde pagina vind je het recept van de week.

- Bladzijde 7
Op de zevende pagina vind je het raadsel van de week.

- Bladzijde 8
Op de achtste pagina vind je de tips over het registeren op het forum.

- Bladzijde 9
Op de negende pagina vind je het dankwoord.




consommé aux profiteroles

Ingrediënten:
  • 2l Blanke fond
  • 100g Rundsgehakt
  • 150g prei
  • 150g Selder
  • 150g Wortel
  • 40g Tomatenpuree
  • 3 Eiwitten
  • 5g Peperkorrels
  • 2ei Ei
  • 40g Boter
  • 110g Bloem
  • 100ml Melk
  • 150g Knolselder
  • Peper/zout

    Bereiding:
    Prei, selder, wortel eminceren, mengen met het rundsgehakt, de tomaten puree, eiwitten, geplette peperkorrels, kruiden en een klein beetje blanke fond.
    In een marmiet doen en bevochtigen met de rest van de fond, min 2u fremiren, zeven door een neteldoek.

    Sousendeeg:
    Melk, boter, zout tegen het kookpunt brengen, tot de boter is gesmolten, gezeefde bloem toevoegen en met een spatel mengen.
    Beslag drogen op het vuur tot het een bol vormt, voeg de eieren 1 voor 1 toe, moet in een punt van de spatel vallen.
    Spuiten op een ingeboterde en bebloemde bakplaat. Oven op 220° 18min gaarbakken.

    Knolselder:
    Eerst aanstoven dan gaar braiseren, door passé vite kruiden en sousjes op spuiten.










  • <<< vorige Weekblad Archief volgende >>>