Editie 197 | Bladzijde 5 2. jan 2012 AD
<<< vorige volgende >>>


Inhoud


02 01 2012,

- Bladzijde 1
Op de voorpagina vind je Het welkomswoord en de verjaardagskalender.

- Bladzijde 2
Op de tweede pagina vind je alles over de competitie.

- Bladzijde 3
Op de derde pagina vind je het raadsel van de week.

- Bladzijde 4
Op de vierde pagina vind je Diana's intervieuw met..

- Bladzijde 5
Op de vijfde pagina vind je het recept van de week.

- Bladzijde 6
Op de zesde pagina vind je de beursbabbels van ome Kilo.

- Bladzijde 7
Op de zevende pagina vind je de tips over het registeren op het forum.

- Bladzijde 8
Op de achtste pagina vind je het dankwoord.




Broccoli- gehakt schotel

Ingrediƫnten:
  • 1 grote broccoli
  • 700 gr aardappelen
  • 500 gr gehakt
  • 100 gr geraspte kaas
  • 350 ml melk
  • boter
  • peper, zout,nootmuskaat
  • ui
  • teentje knoflook
  • 25 gr bloem



    Bereiding:
    Kook de aardappelen gaar en maak met wat melk, boter, peper zout en nootmuskaat een puree.
    Hak de ui en de knoflook fijn en meng met het gehakt. Bak het geheel in wat boter door steeds te omroeren.
    Maak de broccoli schoon en kook deze gaar.
    Maak ondertusse een witte roux, laat 25 gr boter smelten en voeg dan 25 gr bloem toe, blijven roeren met de garde tot je een glad mengsel bekomt, voeg dan 250 ml melk toe. Ook wat nootmuskaat voor de smaak.
    Voeg de uitgelekte broccoli bij de saus.
    Neem een ovenschotel en leg er de puree in, daar boven het gehakt en dan de broccoli met saus.
    Strooi wat geraspte kaas over het geheel en plaats deze in een voorverwarmde oven op 180 graden. De schotel is klaar wanneer de kaas gesmolten is.











  • <<< vorige Weekblad Archief volgende >>>