Editie 205 | Bladzijde 6 11. mrt 2012 AD
<<< vorige volgende >>>


Inhoud


11 03 2012,

- Bladzijde 1
Op de voorpagina vind je Het welkomswoord en de verjaardagskalender.

- Bladzijde 2
Op de tweede pagina vind je alles over de competitie.

- Bladzijde 3
Op de derde pagina vind je het raadsel van de week.

- Bladzijde 4
Op de vierde pagina vind je Willie's pagina.

- Bladzijde 5
Op de vijfde pagina vind je Diana's intervieuw met..

- Bladzijde 6
Op de zesde pagina vind je het recept van de week..

- Bladzijde 7
Op de zevende pagina vind je Uit de oude doos.

- Bladzijde 8
Op de achtste pagina vind je de tips over het registeren op het forum.

- Bladzijde 9
Op de negende pagina vind je het dankwoord.




Appel en perendessert uit de oven

Ingrediƫnten:
  • 250 gram vruchten (appels en/of peren)
  • 1 ei
  • beetje citroensap
  • 1 eetlepel sinaasappellikeur (of andere vruchtenlikeur)
  • 3 eetlepels suiker
  • 50 gram bloem, gezeefd
  • 1,5 deciliter room of kookroom
  • 0,5 koffielepel sinaasappelrasp
  • beetje kaneel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • beetje boter om de schaal in te vetten

    Bereidingswijze:
    Oven voorverwarmen op 180 graden C.
    De appels en peren schillen, klokhuizen verwijderen en in stukken snijden. Druppel wat citroensap erdoor.
    Doe de vruchten in een kom en meng ze met de likeur en 0,5 eetlepel van de suiker. Laat 5 a 10 minuten op kamertemperatuur staan.
    Vet een ovenschaal (ongeveer 1 liter) in met wat boter.
    Klop (eventueel met mixer) 2 eetlepels van de suiker met de bloem en het ei en wat sinaasappelrasp, de vanillesuiker, de room en een mespuntje kaneel ongeveer 4 a 5 seconden.
    Doe eerst de appels en peren in de ovenschaal en giet dan het eimengsel erover.
    Bestrooi het geheel met de rest van de suiker (1/2 eetlepel) en zet de schaal in de oven voor ongeveer 30 a 60 minuten of tot de bovenkant goudbruin is. De tijd is ook afhankelijk van de diepte van de schaal.
    Strooi dan de poedersuiker op.











  • <<< vorige Weekblad Archief volgende >>>