Inhoud
09 04 2012,
- Bladzijde 1
Op de voorpagina vind je Het welkomswoord en de verjaardagskalender.
- Bladzijde 2
Op de tweede pagina vind je Diana's intervieuw met..
- Bladzijde 3
Op de derde pagina vind je Het Gilde D.v tuinieren
- Bladzijde 4
Op de vierde pagina vind je Willie's pagina.
- Bladzijde 5
Op de vijfde pagina vind je alles over de competitie
- Bladzijde 6
Op de zesde pagina vind je het recept van de week.
- Bladzijde 7
Op de zevende pagina vind je het raadsel van de week.
- Bladzijde 8
Op de achtste pagina vind je de tips over het registeren op het forum.
- Bladzijde 9
Op de negende pagina vind je het dankwoord.
| |
zwezerikken met porto en champignons
Ingrediƫnten:
200 gram zwezerik (Voor dit gerecht kun je zowel Lams- als kals zwezerik gebruiken)
3 takjes rozemarijn
port
1 sjalotje
bloem
eventueel een pakje champions
porto
Bereidingswijze:
Voor de voorbereiding zet je een pan met kokend water op, voeg eventueel een buillonblokje toe voor extra smaak.
Blancheer de zwezerik een paar minuten in kokend water en dompel ze daarna direct in een bakje koud water.
Daarna moet je de zwezerik schoonmaken, dit doe je met je handen doen en je merkt gelijk welke gedeeltes eraf moeten, de vliesjes en donkere stukjes.
Nu kun je ze bewaren in de koelkast totdat je het gerecht gaat maken.
Haal de zwezerik voor het bakken even door de bloem en bak ze in boter en olie.
Voor de saus:
Snipper het sjalotje en fruit deze aan in olie.
Voeg daarna kleingesneden rozemarijn toe en blus af met port.
Als je durft kun je de port even flamberen.
Laat de saus inkoken tot een mooie saus.
Voor de opmaak van het bord:
Bak de champions apart en leg deze op het bord.
leg hieroverheen de gebakken zwezerik en giet vervolgens de saus eroverheen.
Dit Tussengerecht is een mooi klein gerecht maar heerlijk vooral met een lekkere rode wijn erbij.
|
|
|