Editie 213 | Bladzijde 6 6. mei 2012 AD
<<< vorige volgende >>>


Inhoud


06 05 2012,

- Bladzijde 1
Op de voorpagina vind je Het welkomswoord en de verjaardagskalender.

- Bladzijde 2
Op de tweede pagina vind je alles over de competitie.

- Bladzijde 3
Op de derde pagina vind je het recept van de week.

- Bladzijde 4
Op de vierde pagina vind je Het Gilde D.v tuinieren

- Bladzijde 5
Op de vijfde pagina vind je Uit de oude doos.

- Bladzijde 6
Op de zesde pagina vind je Willie's pagina.

- Bladzijde 7
Op de zevende vind je het raadsel van de week.

- Bladzijde 8
Op de achtste pagina vind je de tips over het registeren op het forum.

- Bladzijde 9
Op de negende pagina vind je het dankwoord.


Willie's pagina

Dit is een

Dat er tegenwoordig vreemde dingen gebeuren, weten we al lang en kijken er niet meer van op. Een aantal van deze gevallen bespreek ik in dit item voor de krant. Zo ervaart de middeleeuwse gemeenschap in ons mooie Kapi-land ook eens, wat er zoal gebeurt op deze wereld. Maar af en toe kan ik u ook een nuttige tip geven. Zoals nu:

Meer en meer mensen gaan er toe over, een vogel te houden in hun woning. De vogel woont dan in een kooi, maar mag van tijd tot tijd ook vrij vliegen. Er zijn heel veel soorten vogels in die kooitjes, waarvan enkele exemplaren de vreemdste kunsten kunnen uithalen. Zo zijn er vogels, die een knoop kunnen leggen in een stuk touw. Andere kunnen praten en bijvoorbeeld hun eigen naam zeggen. Je kunt vogels dus schijnbaar van alles leren. Maar als de vogel zijn natuurlijke drang volgt, en gewoon in de vrijheid vliegt, is alle moeite, die men heeft gehad, om het juiste uitspreken van de eigen naam van de vogel voor niets geweest. En de vogel in vrijheid heeft er eigenlijk niets aan, als hij zijn soortgenoten kan vertellen, dat hij Lore heet. Daarom wil ik u aanraden, liever de vogel bij te brengen, waar u woont. Dan kan de vogel dat in ieder geval vertellen, zodat hij ten allen tijden daar weer naar toe kan worden gebracht. Ik hoop, dat enkele mensen er iets aan mijn tip hebben.

Heeft u het ook al eens gehad? Je gaat te paard een stukje door je land rijden en je word daar erg opgewonden van. Ik spreek nu van eenzelfde opwinding als ik ondervind, indien ik des avonds naar mijn lieftallige Eleonore kijk en er zin in krijg, ze onmiddellijk te vragen, of ze met mij naar bed wil gaan. Dat soort opwinding, dus. Maar in een geval was deze opwinding heel erg, zo erg, dat de man, die dat overkwam, twee jaar lang opgewonden bleek te blijven van zijn ritje op zijn nieuwe zadel. Soms denk ik zelf, dat dit een ideaaltoestand zou zijn, maar schijnbaar denken andere mannen daar anders over. Nu wil de man een zadelhandelaar aanklagen, vanwege deze bij hem opgetreden toestand, zelfs de paardenfokkerij zou moeten worden aangeklaagd. Dat alleen, omdat de zadelmaker een schijnbaar stimulerend ribbeltje in het zadel heeft verwerkt. Nu wil de man proberen te bewijzen, dat hij door zijn constante opwinding een grote schade heeft geleden. Hij wil deze door de paardenfokker en de zadelmaker hebben vergoed. In wat voor wereld leven wij?

Op dit moment zullen veel spelers van dit mooie spel vaststellen, dat het niet zo gemakkelijk is, om heden fruit tegen hoge prijzen af te zetten op de grote markt. Op het forum wordt ook slecht naar fruit tegen hoge prijzen nagevraagd. Nu hebben veel spelers de tips in het begin gevolg en tot heden veel geïnvesteerd in fruitproductie. Maar hoe ga je met deze nieuwe situatie om? Je krijgt je peren enzovoort niet tegen fatsoenlijk geld kwijt, maar hebt veel aanbod. Dan zijn er verschillende methoden om daarmee om te gaan. Je zou bijvoorbeeld niet alleen je fruit kunnen verkopen op de grote markt, maar ook bij je eigen bevolking, op je eigen fruitmarkt. Een tweede mogelijkheid is om je producten zelf te verwerken en bijvoorbeeld in je eigen brouwerij van je eigen druiven wijn maken. Verder kun je een relatief kleine hoeveelheid fruit aanbieden op de grote markt en in de gaten houden, wie je fruit koopt. Deze handelspartner kun je natuurlijk altijd aanspreken om toekomstig zaken per contract met jou te doen. Pas dan wel op, dat je de prijs goed berekent, want als je te veel op de grote markt neemt, zul je lang op je fruit blijven zitten. Vraag je te weinig, zul je voor de contracten nog minder kunnen verlangen, want vergeet niet, op de grote markt zul je altijd 10 % aan de marktmeester moeten betalen.

Ik hoop, dat jullie mijn tips kunnen waarderen en er wat aan hebben in jullie middeleeuwse leven. Vergeet niet, dat sommige gebeurtenissen in werkelijkheid pas jaren later zijn gebeurd, omdat ik altijd in de kranten van vandaag zoek naar spannende en opmerkelijke dingen, die ik kan vertalen naar de tijd, waarin ons mooie spel zich afspeelt. Verder wil ik ook duidelijk zeggen, dat hetgeen ik in deze krant openbaar verkondig, mijn mening is. Dus wil ik je aanraden, erover te glimlachen als je het gtrappig vind en verder vooral zelf na te denken, hoe je je middeleeuwse leven, of het hedendaagse leven leeft.

Ik groet u allen
Wil14 van Lijnden.





<<< vorige Weekblad Archief volgende >>>