Inhoud
27 05 2012,
- Bladzijde 1
Op de voorpagina vind je Het welkomswoord en de verjaardagskalender.
- Bladzijde 2
Op de tweede pagina vind je Willie's pagina..
- Bladzijde 3
Op de derde pagina vind je het recept van de week.
- Bladzijde 4
Op de vierde pagina vind je Het Gilde D.v tuinieren
- Bladzijde 5
Op de vijfde pagina vind je alles over de competitie.
- Bladzijde 6
Op de zesde pagina vind je Diana's intervieuw met..
- Bladzijde 7
Op de zevende vind je het raadsel van de week.
- Bladzijde 8
Op de achtste pagina vind je de tips over het registeren op het forum.
- Bladzijde 9
Op de negende pagina vind je het dankwoord.
| |
Oranje ballen
Ingrediƫnten:
voor 18 basis cupcaketjes:
225 gram ongezouten boter
225 gram zelfrijzende bakmeel
225 gram suiker
4 eieren
1 eetlepel melk
1 theelepeltje vanilla extract
voor het glazuur:
poedersuiker
water (u kunt hier in plaats pompelmoes sap gebruiken)
Bereidingswijze:
Voor het beslag:
Laat alles op kamertemperatuur komen.
Doe de boter en suiker in de kom en klopt het met de mixer, houten lepel of garde tot alle suiker is opgelost.
Vervolgens doe je de 1 ei erin en klopt het tot dat de ei er helemaal erin verdwenen is.
Nu doe je de 2e ei erin en klopt je deze ook tot deze ei ook helemaal erin is verdwenen.
Nu doe je de zelfrijzende meel en de vanilla extract erin en klop je tot het 1 geheel wordt.
Als laatste nog de melk erbij doen en nog heel eventjes kloppen.
Let op dat je niet te lang doorgaat met kloppen omdat de gluten (de eiwitten in de meel) zich dan gaat ontwikkelen en daardoor de cake te hard gaat worden.
Het bakken van de cupcakes:
De oven voorverwarmen op 180 graden celsius. Nu moet je de papieren cupcakes bakje opvullen met het beslag. Je vult tot ongeveer 2/3 van de bakje op met het beslag. De papieren bakje in de muffinvormpje doen en dan in midden in de voorverwarmde oven zetten.
Na 15 minuten moet je even met de cocktailprikker even voor 5 seconden in een van de cupcakes middenin steken. Als de cocktailprikker nog plakkerig is dan moet je nog 5 minuten laten door bakken. Als de cocktailprikker droog is dan zijn de cupcakes klaar.
De cupcakes kun je nu laten afkoelen en nu kun je het glazuur aanmaken.
Het glazuur aanmaken:
Doe de poedersuiker in het kom en voeg steeds al roerend een beetje water erbij en tot het een mooi dik papje wordt.
De cupcakes kun je nu afmaken met het glazuur.
Al naar gelang kun je allerlei eetbare versiersels op het glazuur van de cupcakes laten plakken en de cupcakes een eigen draai aangeven.
Succes!
|
|
|