Editie 218 | Bladzijde 4 10. juni 2012 AD
<<< vorige volgende >>>


Inhoud


10 06 2012,

- Bladzijde 1
Op de voorpagina vind je Het welkomswoord en de verjaardagskalender.

- Bladzijde 2
Op de tweede pagina vind je Diana's intervieuw met..

- Bladzijde 3
Op de derde pagina vind je het raadsel van de week.

- Bladzijde 4
Op de vierde pagina vind je het recept van de week.

- Bladzijde 5
Op de vijfde pagina vind je Willie's pagina.

- Bladzijde 6
Op de zesde pagina vind je alles over de competitie.

- Bladzijde 7
Op de zevende vind je "Te huur".

- Bladzijde 8
Op de achtste pagina vind je de tips over het registeren op het forum.

- Bladzijde 9
Op de negende pagina vind je het dankwoord.




Bretzeln en salzstangen

Ingrediƫnten:
Voor 12 stengels en 8 krakelingen:
  • 15 gram gist
  • ruim 175 ml. warm water
  • 1 theelepel suiker
  • 300 gram bloem
  • 2 theelepels zout
  • 1 losgeklopt ei
  • grof zout
  • maanzaad
  • karwijzaad
  • sesamzaad

    Bereidingswijze:

    * Maak een gistmengsel met een scheutje water en de suiker.
    * Doe de bloem in de kom, voeg het gistmengsel toe en de rest van het water.Strooi zout over het geheel en kneed tot een stevig deeg.
    * Kneed en sla het deeg 5-10 minuten.
    * Laat het deeg, afgedekt door een vochtige doek op een warme plaats 30 minuten rijzen.
    * Kneed het deeg kort maar krachtig door en verdeel het in 2 gelijke stukken.
    * Vorm van een van de stukken deeg 8 gelijke stukjes en vorm daar lange dunne rollen van.
    * Vorm van deze rollen krakelingen. Duw de bevochtigde uiteinden stevig aan. Breng ze over op een ingevette bakplaat.
    * Rol de tweede hoeveelheid uit tot een grote vierkante lap van 30 bij 30 centimeter.
    Snijd deze in repen van 2 cm. Neem telkens een deegreepje tussen duim en wijsvinger van twee handen, en draai deze tegengesteld in.
    Leg deze gedraaide repen eveneens op de bakplaat.
    Leg over de plaat een droge doek en zet hem 15-20 minuten op een bak met warm water om te rijzen.
    * Verwarm intussen de oven voor op 225 graden.
    * Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei en strooi naar keuze grof zout, maanzaad of karwijzaad daarover.
    * Bak de stengels en krakelingen in het midden van de oven gedurende 10 minuten goudgeel.











  • <<< vorige Weekblad Archief volgende >>>