Editie 21 | Bladzijde 2 18. feb 2008 AD
<<< vorige volgende >>>


Inhoud


Zondag 17 februari.
En een nieuw dagblad!

- Bladzijde 1
Op de voorpagina vind je de Beursweek, Zaragoza Review en Het Onderschrift

- Bladzijde 2
Op de tweede pagina vind je alles over de afgelopen Competitie, Het Interview en Bigmamma's Kookhoek

- Bladzijde 3
Op de derde pagina vind je alles over het Raadsel van de Week en nu ook Dahantes Rubriek

- Bladzijde 4
Op de vierde pagina dan De Stallingen en De schrijfwedstrijd met een trieste aankondiging

- Bladzijde 5
Op de vijfde pagina vind je alles over de nieuwe Handelsgildes en Het Hoekje van Chanovila

- Bladzijde 6
Op de zesde en deze keer laatste pagina staat wederom De Troubadour, De wonderlijke kruidentuin en de rubriek De Stad


Er is op dit moment GEEN competitie.


De competitie


Donderdag 14 februari bij het vallen van de avond. Menig inwoner van Kapi Regnum stond nog de romantische extra editie van het dagblad na te bespreken in herberg of met de buurvrouw. Opeens ontstak men op de hoogste toren van het vorstelijk paleis een grootste vuurkorf.

Binnen mum van tijd volgden bakens in de koninklijke tuinen, en vervolgens langs vestigingen en steden door het hele land. Als een lopend vuurtje verspreidde het romantisch licht zich door geheel Kapi Regnum. In elke dorp en stad brandde wel minstens een vuurkorf op een plein of grote kruising.
Geliefden vonden elkaar in het flakkerend licht van het kolenvuur en bleven soms nog tot diep in de nacht bij de nagloeiende kolen zitten.
De hele nacht was geheel in het teken van Sint Valentijn, precies zoals het de wens van de Koning was. Hij beloont daarom de 100 grootste leveranciers van kolen nog eens extra met oorkondes.



De top 20 grootste inzenders waren uiteindelijk:
  • 1 1.011.011 Nieuw Gent
  • 2 725.532 Haulerwijk
  • 3 589.978 niecke
  • 4 243.200 eeklo stad
  • 5 181.200 freedom city
  • 6 132.286 weedoville
  • 7 124.745 Durnovaria
  • 8 124.113 PROXIMUS
  • 9 107.862 xillia
  • 10 86.801 Mycene
  • 11 80.181 GROOT WETTEREN
  • 12 61.985 The Gambler
  • 13 59.900 LOINFERMES
  • 14 51.000 Bergen op Zoom.
  • 15 50.514 Port_Royal
  • 16 45.900 longville
  • 17 45.451 Ruychrock
  • 18 45.380 Handelsburcht
  • 19 43.609 Chanovila
  • 20 42.440 stonerville




  • Natuurlijk zullen trouwens niet alleen de top 20, maar alle 100 grootste inzendingen beloond worden met de gebruikelijke Aanzienprijzen:



    1e plaats --------------> Gouden medaille
    2e plaats --------------> Zilveren medaile
    3e plaats --------------> Bronzen medaile
    4e plaats --------------> 5 Competitie oorkondes
    5e plaats --------------> 4 Competitie oorkondes
    6e - 10e plaats -------> 3 Competitie oorkondes
    11e - 20e plaats ------> 2 Competitie oorkondes
    21e - 100e plaats -----> 1 Competitie oorkonde

    Niet bij de grootste 100? Geen paniek, er komt vast nog wel een keer een competitie!

    Voor al deze prijzen geldt, dat ze je Aanzien verhogen. Er is een aparte ranking voor Aanzien en hierin zul je stijgen. Het zal echter op geen enkele wijze je spel beinvloeden. Producten die aanzien opleveren, zoals de Competitie oorkondes en andere Status Symbolen, kun je ook verkopen aan andere spelers trouwens.
    Elk van deze prijzen verhogen je aanzien met:
    Gouden medaille --> 300 Aanzien
    Zilveren medaille --> 200 Aanzien
    Bronzen medaille --> 100 Aanzien
    Competitie oorkonde --> 10 Aanzien



    Handelsburcht

    Bigmamma's Kookhoek



    Een nieuwe rubriek die bewijst dat Bigmamma naast een rechtvaardig strenge multihunter ook een voortreffelijk middeleeuws kokkin is! Dit keer wordt er gemaakt:

    Wilde eend met uiensaus

    Ingrediënten:
    2 wilde eenden
    4 tot 8 plakjes vet spek

    Uiensaus:
    3 uien
    50 gram vet spek in blokjes
    1 deciliter elk van runderbouillon en wijn (wit of rood)
    1 theelepel samen van kaneel en peper (2:1)
    opgevangen eendevet van het roosteren
    1 eetlepel mosterd of 1 theelepel gemalen mosterdzaad
    1 theelepel gemberpoeder
    zout naar smaak

    Voorbereiding:
    Bereid de eenden voor. Als de eenden in de braadslee of op het rooster gaan, leg je ze op hun rug, en je legt twee plakjes vet spek over de borst. Als de eenden aan een draaispit gaan dan bind je rond iedere eend vier plakjes spek met keukentouw. Vergeet niet onder het spit een opvangbak voor het afdruipende vet te zetten.
    Smelt voor de saus alvast het in blokjes gesneden vet spek uit. De kaantjes zijn lekker om te knabbelen, maar wel behoorlijk zout. Ze zijn daarom zeker NIET geschikt om aan dieren te geven.

    Bereiding:
    Rooster de eenden. Voor een authentieke smaak zou je dat het beste in een ketelbarbecue kunnen doen, of een houtskoolvuur waar je het spit vóór inplaats van boven de hittebron kunt laten draaien. Als je de eend rechtstreeks boven het vuur roostert valt het vet op de kooltjes, waardoor die vlammen gaan produceren die de eenden verbranden in plaats van roosteren. Bovendien heb je het opgevangen vet nodig voor de saus. De lechefrite of lekbak hoorde in middeleeuwse huishoudens dan ook tot de standaard keukenuitrusting. Als je geen houtskoolvuur in de buurt hebt, kun je de eenden ook in de oven roosteren, aan het spit met een braadslee eronder, of rechtstreeks in een braadslee, op 175 grC gedurende drie kwartier (hetelucht) tot zestig minuten (conventionele oven). Bereidingstijden kunnen afwijken, want de ene eend is de andere niet. Controleer dus of de eenden gaar zijn, de eenden moeten een kerntemperatuur van 75 tot 80 grC hebben. Houd de eenden tijdens de bereiding van de saus warm door ze in gekreukeld aluminiumfolie (met de glimmende kant naar binnen) te wikkelen.
    Maak de saus. Fruit de uien in het uitgesmolten varkensvet, doe er bouillon, wijn en wat eendenvet uit de braadslee bij, en peper en kaneel. Laat op laag vuur een kwartiertje sudderen, maak dan op smaak af met mosterd(zaad), gember en zout.

    Serveren:
    De geroosterde eend werd in de Middeleeuwen aan tafel of aan het buffet in stukken gesneden: eerst werden poten en vleugels afgesneden, daarna het borstvlees. Dat vlees werd daarna in 'hapklare brokken' of plakjes gesneden. Op de schotel werd het karkas met resterend vlees in het midden gelegd, daarnaast de vleugels en in het midden tegen het karkas aan de plakjes borstvlees, en de poten lagen achter het karkas. Tegen die tijd was de eend niet meer gloeiend heet, wat wel zo prettig is als je met de hand eet. De saus kan in aparte sauskommen worden geserveerd, of als een spiegel op de bodem van de schotel, onder het vlees.

    Eet smakelijk!

    Bigmamma







    Het interview



    Deze week heeft de intervieuwer Shadow van Shingen voor jullie Ghislain van lieve 2007 geintervieuwd.

    Fijn dat je even tijd hebt voor het interview! Dan gelijk maar eerst een voorstelrondje, dus vertel eens iets over jezelf?

    Ik ben dus Ghislain van Lieve 2007, en ben 34 jaar oud en woonachtend in de prachtige plaats Amersfoort. Mijn hobbies zijn voetbal en darten en natuurlijk kapi-regnum. In september ga ik met mijn mooie en liefdevolle vriendin trouwen die niks van het handelen in kapi-regnum moet hebben.

    Leuke naam, Lieve 2007. Hoe heb je die bedacht?

    Half oktober is ons dochtertje geboren, ze heet Lieve en daar het jaartal van de geboorte achter en zo kwam ik bij mijn naam.

    Wat is je voornamelijkste handelsgoed?

    Ik ben begonnen met alle beginnersproducten, om meer winst te maken ben ik me uiteindelijk gaan specialiseren in wijn en jenever.

    Dit was een weloverwegen keuze(na een fles kwaliteitswijn geproefd te hebben).

    Hoe lang speel je al Kapi-Regnum en hoe ben je hier verzeild geraakt?

    Men vriendin zag een banner op gamenext en zo ben ik in het kapi-regnum wereldje geraakt in het begin van ons 2008ste jaar.

    Ik speelde eerst travian een ander spel van webgamic maar dat vond ik te bewerkelijk, voor de mensen die het kennnen weten dat het na 15 dorpen een dagtaak word als je eerlijk speelt.

    Wat vind je de leuke en minder leuke kanten aan Kapi?

    De leuke kanten vind ik dat je veel kanten uit kan met het kopen en verkopen en zeker produceren en verder uitbreiden. Vooral de competities waardoor ook de kleinere spelers een leuk kapitaaltje kunnen maken. De chat laat me mijn medespelers beter kennen en maakt simpel handelen mogelijk.

    De minder leuke kanten zijn dat het nog wat aan de kleine kant is en de markten nog gedomineerd worden door een paar grote spelers. Ook is het jammer dat nog lang niet iedereen het forum gebruikt.

    Heb je ook nog tips voor onze beginnende spelers.

    Begin het spel in ieder geval met de aanwijzingen van Tut ‘o Rial. Vraag de grote spelers om advies en raad. Concentreer je op een eindproduct dat je graag wil verkopen. Specialiseer je in 3 tot 4 producten en check regelmatig de marktprijzen voor de prijzen.

    Over de nieuwe gildes

    Ik snap het hele nut van de gildes nog niet echt, zal me nog es goed moeten laten informeren over de voordelen nadelen hiervan.

    Ik zelf vind het leuk om een vooraad aan te leggen en dan wat te speculeren dus bij lage prijs opslaan en bij hoge prijs verkopen

    Door een gilde ben ik bang dat deze mogelijkheid wegvalt, en ik ga me dan ook zeker extra laten informeren voordat ik lid word van zo´n gilde.

    Tot slot

    Hoop ik op veel nieuwe producten in deze gouden tijden want het moet voor onze mogelijke nieuwe handels collega´s wel intressant blijven om te starten. En dat we de bestaande industrien aan blijven vullen met nieuwe collega´s. En ik hoop op snel weer een nieuwe competitie want dat maakt het spel intressant. En mensen een tip ga het forum gebruiken.

    De intervieuwer Shadow van Schingen bedankt Ghislain voor dit intervieuw, en wenst hem veel succes verder met zijn stad.



    <<< vorige Weekblad Archief volgende >>>