Inhoud
19 08 2012,
- Bladzijde 1
Op de voorpagina vind je Het welkomswoord en de verjaardagskalender.
- Bladzijde 2
Op de tweede pagina vind je het recept van de week.
- Bladzijde 3
Op de derde pagina vind je het raadsel van de week.
- Bladzijde 4
Op de vierde pagina vind je alles over de competitie.
- Bladzijde 5
Op de vijfde pagina vind je Willie's pagina.
- Bladzijde 6
Op de zesde pagina vind je Diana's intervieuw met..
- Bladzijde 7
Op de zevende vind je "te huur"
- Bladzijde 8
Op de achtste pagina vind je de tips over het registeren op het forum.
- Bladzijde 9
Op de negende pagina vind je het dankwoord.
| |
New Yorks cheesecake ijs
Ingrediënten:
100 ml volle melk
100 ml slagroom
4 eidooiers
150 g basterdsuiker
300 g roomkaas
Rasp en sap van 2 onbespoten citroenen
100 g (haver)koekjes, verkruimeld
Bereidingswijze:
Schenk de melk en room in een steelpan en verwarm deze tot het kookpunt. Meng de eieren en suiker in een kom en klop tot een bleke en romige massa.
Giet de hete vloeistof over de eieren, roer het geheel tot een gladde substantie en giet deze dan terug in de steelpan.
Zet de warmtebron laag en kook onder voortdurend roeren tot de vla zo dik is dat hij niet meer van de lepel afloopt.
Pas op dat het mengsel niet oververhit raakt en gaat klonteren.
Neem de pan van de warmtebron en laat de vla volledig afkoelen.
Klop roomkaas, citroenrasp en –sap erdoor tot een gladde massa ontstaat.
Roer deze in de ijsmachine door totdat het mengsel bijna bevroren is.
Spatel de verkruimelde koekjes erdoor en laat de ijsmachine verder roeren tot het mengsel helemaal bevroren is.
Doe het over in een diepvriesdoos en bewaar in de vriezer tot het moment van serveren.
Wanneer je het ijs maakt zonder machine, spatel dan de verkruimelde koekjes erdoor voordat je het ijs voor de laatste keer in de vriezer terugzet.
|
|
|