Inhoud
28 10 2012,
- Bladzijde 1
Op de voorpagina vind je Het welkomswoord en de verjaardagskalender.
- Bladzijde 2
Op de tweede pagina vind je Willie's pagina.
- Bladzijde 3
Op de derde pagina vind je het raadsel van de week.
- Bladzijde 4
Op de vierde pagina vind je Uit de oude doos.
- Bladzijde 5
Op de vijfde pagina vind je het recept van de week.
- Bladzijde 6
Op de zesde pagina vind je een blik in de middeleeuwen
- Bladzijde 7
Op de zevende pagina vind je alles over de competitie.
- Bladzijde 8
Op de achtste pagina vind je de tips over het registeren op het forum.
- Bladzijde 9
Op de negende pagina vind je het dankwoord.
| |
De lekkerste gehaktbal
Ingrediƫnten:
500 gr half-om-halfgehakt
2 sneedjes (oud) witbrood of paneermeel (zelfde hoeveelheid uiteraard)
4 el melk
1 ei
1 ui (bij voorkeur rood of sjarlot)
1 runderbouillion tablet (groot)
1,5 el grove mosterd
3 el gemalen zwarte peper
1 tl. kerriepoeder
1 tl. cayennepeper
2 a 3 el. ketjap manis
1 flinke el foeliepoeder
1 pot vleesfond (liefst in poedervorm), in geval van poedervorm, water toevoegen.
2 el bloem
2 a 3 el. nootmuskaat
50 g boter
Bereidingswijze:
Snipper vooraf de ui heel fijn (liefst met een keukenmachine) en fruit de ui licht aan in een klein beetje olie. Maak een mengsel met het broodkruim of paneermeel, melk en het ei.
Voeg bij het gehakt, de uitjes, het broodmengsel, de nootmuskaat, peper, cayennepeper, grove mosterd, kerrie, ketjap, bouillionblokje (geheel verkruimeld, deze dient als zout) & foeliepoeder en meng het geheel heel goed door elkaar.
Draai ca 8 gehaktballen van het gehakt mengsel.
Als je de ballen gedraaid hebt bestrooi ze dan licht met wat bloem (met een zeefje bij voorkeur anders komt er teveel bloem op de ballen).
Smelt de boter in de braadpan en braad de ballen op laagvuur aan alle kanten mooi bruin.
Pas op met omdraaien de ballen zijn nog niet stevig van structuur en kunnen dus stuk gaan door de tang, wees dus voorzichtig bij het omdraaien, de ballen worden na het braden stevig van stuctuur, doch sappig.
Voeg daarna het fondpoeder en water toe tot de ballen ongeveer voor de helft onder staan. Laat de ballen hierin nog zon 30 tot 45 min sudderen.
Als het te veel indikt kun je nog wat water toevoegen zodat het niet aanbakt.
Je kunt de ballen uiteraard meteen serveren maar ook invriezen en daarna herverwamen in de braadpan of even kort in de magnetron.
|
|
|