Inhoud
18 11 2012,
- Bladzijde 1
Op de voorpagina vind je Het welkomswoord en de verjaardagskalender.
- Bladzijde 2
Op de tweede pagina vind je het recept van de week.
- Bladzijde 3
Op de derde pagina vind je Willie's pagina.
- Bladzijde 4
Op de vierde pagina vind je een blik in de middeleeuwen.
- Bladzijde 5
Op de vijfde pagina vind je alles over de competitie.
- Bladzijde 6
Op de zesde pagina vind je Diana's intervieuw met..
- Bladzijde 7
Op de zevende pagina vind je het raadsel van de week.
- Bladzijde 8
Op de achtste pagina vind je de tips over het registeren op het forum.
- Bladzijde 9
Op de negende pagina vind je het dankwoord.
| |
Geweldige wortel taart (of worteltaart cupcakes)
Ingrediƫnten:
Voor de taart/ cupcakes:
4 eieren
300gr (tarwe)bloem
250gr bruine basterdsuiker
185ml zonnebloemolie
400gr wortelen (ik weeg ze na t schrapen/ schillen)
55 gr gepelde walnoten
3 theelepels (1 zakje)bakpoeder
2 theelepels kaneelpoeder
1/2 theelepel zout
voor de romige glazuurlaag:
180gr zachte boter
180gr roomkaas
3 druppels vanille-extract
250gr pedersuiker
Voorbereiding
Schil/schraap en rasp de worteltjes, pel de hak de walnoten en klop de eieren los.
Afhankelijk of je van grof of fijn houd kun je de walnoten en wortels groter of fijner maken. Ik hou zelf van alles fijn te hakken.
De over voorverwarmen op 180graden. De vorm insmeren met boter en met bloem bestuiven, of de papieren cormpjes in het cupcake-blik leggen.
Bereidingswijze:
Klop de eieren met de suiker tot een romige massa en roer er de olie doorheen.
Zeef de bloem met zout, kaneel, en bakpoeder er boven en mix dit met de eier-boter massa.
Voeg daarna de (fijn geraspte) wortelen en (fijn gehakte) walnoten toe en meng alles nog even goed met de mixer.
Giet of spatel de massa in de taartvorm en bak ong. 1 uur, tot een houten prikker er weer schoon uitkomt. De taart zal goed rijzen.
De cupcakjes rijzen (bij mij) iets minder veel, dus de vormpjes tot ong. 3/4 vullen. Deze bak je ook aanzienlijk korter, ong. een half uur (check ook weer met n houten prikker).
Als de taart (of cupcakes) klaar zijn laten afkoelen, eerst in de vorm, later op een bord of schaal.
Vervolgens maak je het glazuur; meng eerst de zachte boter met de poedersuiker, tot deze massa een beetje stijf wordt en goed gemengd is, vervolgens roer je er de roomkaas en vanille extraxt door tot deze ook goed gemengd zijn en je een mooie romige massa hebt.
|
|
|