Editie 238 | Bladzijde 6 25. nov 2012 AD
<<< vorige volgende >>>


Inhoud


25 11 2012,

- Bladzijde 1
Op de voorpagina vind je Het welkomswoord en de verjaardagskalender.

- Bladzijde 2
Op de tweede pagina vind je alles over de competitie.

- Bladzijde 3
Op de derde pagina vind je een blik in de middeleeuwen.

- Bladzijde 4
Op de vierde pagina vind je het raadsel van de week.

- Bladzijde 5
Op de vijfde pagina vind je Willie's pagina

- Bladzijde 6
Op de zesde pagina vind je het recept van de week.

- Bladzijde 7
Op de zevende pagina vind je Uit de oude doos.

- Bladzijde 8
Op de achtste pagina vind je de tips over het registeren op het forum.

- Bladzijde 9
Op de negende pagina vind je het dankwoord.

- Bladzijde 10
Op de tiende pagina vind je het dankwoord.




kwartels met bourgogne

Ingrediënten:
Voor de taart/ cupcakes:
  • 4 kwartels
  • 100 g boter
  • 4 lapjes bardeerspek
  • 80 g varkensfilet
  • 80 g vet spek
  • 4 kippelevers
  • 60 g champignons
  • 1 eetlepel cognac
  • citroensap
  • zout
  • peper
  • paneermeel
  • laurier
  • 5 dl bourgondische saus
  • tijm

    Bereiding

    Snij het spek in juliënne, en sauteer het in 50 g boter samen met de levers, het varkensvlees, wat tijm en laurier.
    Haal tijm en laurier weg en draai de rest door de vleesmolen met de fijnste plaat.
    Maak de champignons schoon en hak ze fijn.
    Bak ze in een pannetje met wat boter, bestrooi ze met zout en peper en geef er wat citroensap bij.
    Voeg ze bij het mengsel en meng zeer goed met de handen.
    Geef er ruim peper en zout bij en de cognac.
    Vul de kwartels met deze farce en bind er bardeerspek om.
    Smelt de rest van van de boter in een vuurvaste schaal zet hierin de kwartels en braad deze 15 minuten in een oven van 200º C.
    Schenk voor het serveren de bourgondische saus erover.












  • <<< vorige Weekblad Archief volgende >>>