Editie 240 | Bladzijde 2 9. dec 2012 AD
<<< vorige volgende >>>


Inhoud


09 12 2012,

- Bladzijde 1
Op de voorpagina vind je Het welkomswoord en de verjaardagskalender.

- Bladzijde 2
Op de tweede pagina vind je het recept van de week.

- Bladzijde 3
Op de derde pagina vind je een blik in de middeleeuwen.

- Bladzijde 4
Op de vierde pagina vind je Diana's intervieuw met..

- Bladzijde 5
Op de vijfde pagina vind je het raadsel van de week.

- Bladzijde 6
Op de zesde pagina vind je Willie's pagina.

- Bladzijde 7
Op de zevende pagina vind sints puzzel pagina.

- Bladzijde 8
Op de achtste pagina vind je alles over de competitie.

- Bladzijde 9
Op de negende pagina vind je de tips over het registeren op het forum.

- Bladzijde 10
Op de tiende pagina vind je het dankwoord.




Courgettetaartje in bladerdeeg

Ingrediënten:
  • 8 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooit.
  • 2 courgettes, geraspt
  • 1 bekertje creme fraîche (125 ml)
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 1 zakje bosui (3 stuks), in ringetjes
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 4 el basilicum, fijngesneden
  • 100 g Pecorino Romano (kaas), geraspt
  • 4 taartvormpjes, doorsnede: ca. 12 cm, ingevet

    Bereiding

    Rek de plakjes bladerdeeg een beetje uit zodat ze ca. 1 cm groter worden.
    Bekleed elk vormpje met 2 plakjes bladerdeeg.
    Leg het tweede plakje een kwartslag gedraaid op het eerste plakje zodat je een ster krijgt.
    Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg op de bodem. Zet de vormpjes 8 min.
    in het midden van de oven. Neem uit de oven en duw het gerezen deeg naar beneden.

    Knijp het vocht uit de geraspte courgette.
    Meng de crem fraîche met het ei in een kom.
    Voeg de courgette, de bosui, de knoflook, het basilicum en de geraspte kaas toe en mix door elkaar.
    Verdeel het courgettemengsel over het bladerdeeg en bak de taartjes in 20 min.
    goedbruin en gaar.
    Verwijder de vormpjes en serveer direct.











  • <<< vorige Weekblad Archief volgende >>>