Editie 242 | Bladzijde 6 23. dec 2012 AD
<<< vorige volgende >>>


Inhoud


23 12 2012,

- Bladzijde 1
Op de voorpagina vind je Het welkomswoord en de verjaardagskalender.

- Bladzijde 2
Op de tweede pagina vind je Diana's intervieuw met..

- Bladzijde 3
Op de derde pagina vind je alles over de competitie.

- Bladzijde 4
Op de vierde pagina vind je Willie's pagina.

- Bladzijde 5
Op de vijfde pagina vind je Uit de oude doos

- Bladzijde 6
Op de zesde pagina vind je het recept van de week.

- Bladzijde 7
Op de zevende pagina vvind je het raadsel van de week.

- Bladzijde 8
Op de achtste pagina vind je de tips over het registeren op het forum.

- Bladzijde 9
Op de negende pagina vind je het dankwoord.




Picanha met kerstomaatjes en zilveruitjes

Ingrediƫnten:
  • zout
  • verse, zwarte peper
  • 500 gram zilveruitjes
  • 500 gram kerstomaatjes
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 Picanha (of Tri-Tip) van circa 1,5-1,8 kg
  • 5 teentjes knoflook, geperst (u kunt ook knoflookpasta gebruiken)

    Bereiding

    1. Strooi wat zout over de geperste knoflook, snij dit heel fijn en maak hier een pasta van. Meng de paste met 1 eetlepel olijfolie.
    2. Kerf de Picanha licht in met een scherp mes en wrijf deze in met knoflookmengsel. Laat de picanha geduren 1 uur, afgedekt, op kamertemperatuur liggen.
    3. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
    4. Verwijder de overtollige pasta van de picanha. Dit is om verbranding in de oven te voorkomen.
    5. Verhit in een grillpan 3 eetlepels olijfolie en bak de picanha gedurende 4-5 minuten rondom bruin.
    6. Plaats de picanha in een ovenschaal in de oven en gaar gedurende circa 35 minuten tot een kerntemperatuur van circa 55-57 graden Celsius. Haal de picanha uit de oven en laat nog 5-10 minuten rusten in aluminiumfolie. De picanha gaart dan nog door.
    7. Verhit ondertussen de grillpan met een eetlepel olijfolie en bak hierin de tomaten en de zilveruitjes. Strooi hier wat peper en zout overheen.
    8. Serveer de picanha en garneer met de tomaten en uitjes.












  • <<< vorige Weekblad Archief volgende >>>