Editie 244 | Bladzijde 2 6. jan 2013 AD
<<< vorige volgende >>>


Inhoud


06 01 2013,

- Bladzijde 1
Op de voorpagina vind je Het welkomswoord en de verjaardagskalender.

- Bladzijde 2
Op de tweede pagina vind je het recept van de week..

- Bladzijde 3
Op de derde pagina vvind je een blik in de middeleeuwen

- Bladzijde 4
Op de vierde pagina vind je het raadsel van de week.

- Bladzijde 5
Op de vijfde pagina vind "Te Huur"

- Bladzijde 6
Op de zesde pagina vind je alles over de competitie.

- Bladzijde 7
Op de zevende pagina vind je Uit de oude doos.

- Bladzijde 8
Op de achtste pagina vind je de tips over het registeren op het forum.

- Bladzijde 9
Op de negende pagina vind je het dankwoord.




Kwarkbolletjes

Ingrediƫnten:
Voor het deeg:
  • 200 g. bloem
  • 100 g koude boter
  • snufje zout
  • 1 dl. koud water

    voor de vulling:
  • 250 g prei
  • 250 g broccoli
  • 200 g gekookte ham (in dikke plakken gesneden)
  • 4 eieren
  • 20 g boter
  • 4 dl room
  • 100 g geraspte belegen kaas
  • 1 tl zout

    Bereiding

    Doe de bloem in een kom. Snijd de boter met behulp van 2 messen in stukjes.
    Snijd de boter door de bloem tot een korrelige massa ontstaat.
    Voeg zout en water toe en kneed het snel tot een samenhangend deeg.
    Verpak het deeg in huishoudfolie en leg het een uur in de koelkast.
    Snijd het witte deel van de prij in dunne ringen. Snijd de broccoli in kleine roosjes.
    Schil de stelen en snijd dikke stelen eventueel in de lengte door.
    Snijd een stukje van de onderkant. Snijd de ham in kleien blokjes.
    Klop de eieren los met de room. Meng kaas en zout door dit mengsel.

    Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Bak de preiringen in boter zacht en glazig.
    Rol het deeg uit tot een ronde lap die iets groter is dan de vorm die voor de quiche wordt gebruikt.
    Smeer de vorm (middellijn ca. 22 cm) in met boter.
    Leg het deeg op de bodem en tegen de zijkanten van de vorm.
    Prik hier en daar met een vork wat gaatjes in de deegbodem.
    Verdeel prei, broccoli en ham over de bodem. Giet het eimengsel in de vorm.
    Plaats de quiche in het midden van de oven.
    De quiche is na ongeveer 40 minuten gaar.












  • <<< vorige Weekblad Archief volgende >>>