Editie 24 | Bladzijde 2 9. mrt 2008 AD
<<< vorige volgende >>>


Inhoud


Zondag 9 maart
een nieuwe krant en een nieuwe competitie!
- Bladzijde 1
Op de voorpagina vind je de Beursweek, Zaragoza Review en Het Onderschrift

- Bladzijde 2
Op de tweede pagina vind je alles over de nieuwe Competitie, Het Interview en Bigmamma's Kookhoek

- Bladzijde 3
Op de derde pagina vind je alles over het Raadsel van de Week en ook Dahantes Rubriek

- Bladzijde 4
De vierde pagina is vanaf deze editie geheel gereserveerd voor de Handelsgildes

- Bladzijde 5
Op de vijfde pagina vind je dan Het Gebouw, Het hoekje van Chanovila en ook de Moppenhoek

- Bladzijde 6
Op de zesde staat wederom De Troubadour, De wonderlijke kruidentuin en de rubriek De Stad

- Bladzijde 7
Op de zevende en laatste pagina vind je een aankondiging over een Schrijfwedstrijd en de vaste rubriek de Astronomietoren


Lever Bessen K0 voor 3 ct per stuk aan Competitie tot en met 19 maart!



De dochter van de koning verjaart over tien dagen. Omdat zij dit jaar haar volwassenheid zal bereiken en vanaf dan uithuwbaar zal zijn, is dit voor de koning en de koningin reden te meer om haar met een flink verjaardagscadeau te verwennen.

Onze prinses is echter, met al de handel die ons landje rijk is, redelijk verwend qua cadeaus. Men zal haar niet kunnen verassen met een mooie jurk, noch met exotische specerijen of dieren uit verre oorden. In plaats van kwaliteit besluit men in het kasteel daarom dit jaar voor kwantiteit te gaan.

De prinses is dol op verse vruchten en in het bijzonder bessen. Geregeld maken de koks in het paleis voor haar gevogelte met bessensaus, bessenpudding, bessentaart en ga zo maar door. Dit najaar heeft een vervelende schimmel echter voor matige bessenoogsten gezorgd en op de markt ziet men dan ook weinig bessen de laatste tijd. Zelfs de marktmeester die normaal gesproken het paleis voorziet van deze fruitsoort, heeft het er zwaar mee om aan voldoende voorraad te komen.

Het verzoek vanuit het paleis is daarom, of er afgelegen oorden in Kapi zijn, waar de bessenoogsten nog gunstig zijn. Wellicht zijn er nog voorraden of kan er de komende tijd extra geproduceerd worden. De bessen, die tenslotte verwerkt zullen gaan worden in de koninklijke keukens, mogen van een kwaliteit 0 zijn en kunnen geleverd worden aan de stad Competitie. Alle hoeveelheden zullen aangenomen worden en vergoed worden met drie daalders per anker bessen. Deze competitie zal 10 dagen duren. Dus:

Lever Bessen K0 voor 3 ct per stuk aan Competitie tot en met 19 maart!




De hoeveelheden die ingestuurd worden, worden bijgehouden en de grootste zender verdient een gouden medaille. Dat is niet de enige prijs die we weggeven, de honderd grootste inzendingen verdienen een prijs:

1e plaats --------------> Gouden medaile
2e plaats --------------> Zilveren medaile
3e plaats --------------> Bronzen medaile
4e plaats --------------> 5 Competitie oorkondes
5e plaats --------------> 4 Competitie oorkondes
6e - 10e plaats -------> 3 Competitie oorkondes
11e - 20e plaats ------> 2 Competitie oorkondes
21e - 100e plaats -----> 1 Competitie oorkonde

Voor al deze prijzen geldt, dat ze je Aanzien verhogen. Er is een aparte ranking voor Aanzien en hierin zul je stijgen. Het zal echter op geen enkele wijze je spel beinvloeden. Producten die aanzien opleveren, zoals de Competitie oorkondes en andere Status Symbolen, kun je ook verkopen aan andere spelers trouwens.

Andere manieren om aan Aanzien te komen zijn door Coins te kopen of door Statussymbolen van je medespelers te kopen voor immer stijgende prijzen. De competitie biedt elke speler dus een betaalbare manier om Aanzien te verdienen!



Handelsburcht


Een nieuwe rubriek die bewijst dat Bigmamma naast een rechtvaardig strenge multihunter ook een voortreffelijk middeleeuws kokkin is! Deze week gaan we koekjes bakken!

Zoute krakelingen.

Ingredienten voor 20 krakelingen:

• 450 gram bakkersbloem
• 1 theelepel zout
• 6 gram instant gist (zakje)
• 25 gram boter
• 3 deciliter melk
• 1 ei losgeroerd

Bereidingswijze:

Vermeng in een kom de bloem, het zout en de gist. Laat de boter smelten en roer hem door de melk. Laat de melk zonodig afkoelen tot lauw en giet hem bij de bloem. Roer tot een zacht deeg. Kneed het 10 minuten tot het glad is. Verdeel het deeg in 20 stukken. Rol hiervan slierten van 30 cm lang. Vorm hiervan knopen of cirkels. Laat ze op een ingevette bakplaat circa 15 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 230°C. Bestrijk de krakelingen met losgeroerd ei en bestrooi ze rijkelijk met grof zout. Schuif de bakplaat in de oven en draai de temperatuur onmiddellijk terug tot 200°C. Bak ze in circa 20 minuten mooi bruin.

Eet smakelijk!

Bigmamma







Deze week heeft Shadow van Schingen Sweety geintervieuwd:

Fijn dat je even tijd hebt voor het interview! Dan gelijk maar eerst een voorstelrondje, dus vertel eens iets over jezelf?

Ik ben dus Maaike van Sweety, en ben 22 jaar oud en heb een dochtertje, daarnaast ben ik fulltime huisvrouw en daarnaast doe ik aan dansen.

Leuke naam, Sweety. Hoe heb je die bedacht?

Omdat dat meestal mijn inlognaam is voor spellen en andere dingen. Makkelijk voor mij en voor anderen.

Wat is je voornamelijkste handelsgoed?

Die heb ik nog niet, zit in meerdere bussinesses.

Hoe lang speel je al Kapi-Regnum en hoe ben je hier verzeild geraakt?

Ik speel het sinds het begin van het jaar en ben verslaafd geraakt door men broer, daarnaast ben ik meerdere keren per dag online.

Wat vind je de leuke en minder leuke kanten aan Kapi?

De leuke kanten vind ik dat je nieuwe mensen leert kennen en leert hoe je een bedrijf runt, hoe je in kan kopen wat voor strategieen het beste zijn en ga zo maar door. Ook is het een goede leerschool voor jongeren om een beetje verantwoord met hun geld te leren omgaan.

De minder leuke kanten zijn dat het spel soms nogal traag is.

Heb je ook nog tips voor onze beginnende spelers.

Zorg dat je je tutorial een paar keer speelt, reset dan je account en dan zorgen dat je niet meteen al je geld opmaakt door dure gebouwen te zetten, en heb geduld in het begin. Let goed op je acties en denk 2 keer na voor je iets doet.

Wat maakt Sweety zo uniek?

Sweety is uniek omdat we altijd goed voor de afnemers zijn van producten en luisten wat ze willen daar is sweety uniek in vind ik zelf.

De intervieuwer Shadow van Schingen bedankt Maaike voor dit intervieuw, en wenst haar veel succes verder met haar stad.



<<< vorige Weekblad Archief volgende >>>