Editie 253 | Bladzijde 6 24. mrt 2013 AD
<<< vorige volgende >>>


Inhoud


24 03 2013,

- Bladzijde 1
Op de voorpagina vind je Het welkomswoord en de verjaardagskalender.

- Bladzijde 2
Op de tweede pagina vind je alles over de competitie.

- Bladzijde 3
Op de derde pagina vind je Uit de oude doos..

- Bladzijde 4
Op de vierde pagina vind je "De blinde veiling".

- Bladzijde 5
Op de vijfde pagina vind je feitjes met een knipoog.

- Bladzijde 6
Op de zesde pagina vind je het recept van de week.

- Bladzijde 7
Op de zevende pagina vind je het raadsel van de week.

- Bladzijde 8
Op de achtste pagina vind je de tips over het registeren op het forum.

- Bladzijde 9
Op de negende pagina vind je het dankwoord.




Paaseitjes uit de oven

Ingrediƫnten:
  • 1 kleine prei
  • 25 gram boter
  • 50 gram gekookte ham
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 1 deciliter slagroom
  • 1/2 theelepel worcestersauce
  • peper,zout

    Bereiding

    Het preitje wassen en in ringen snijden.
    Met een beetje van de boter vier ovenvaste schaaltjes invetten.
    In een koekepan de rest van de boter verhitten en hierin de preiringen 5 min.
    zachtjes bakken.Met peper en zout op smaak brengen.
    De in blokjes gesneden ham en een 1/2 eetlepel peterselie erdoor roeren.
    Het mengsel in de ingevette (4) schaaltjes scheppen.
    In elk schaaltje op de prei een ei breken.
    De schaaltjes met aluminiumfolie afdekken.
    In een grote pan een laagje water aan de kook brengen.
    De schaaltjes erin zetten (het water mag niet hoger zijn dan de schaaltjes staan).
    De eieren met het deksel op de pan in ca.10 min. laten stollen.
    Intussen de slagroom met worcestersauce aan de kook brengen en 3 min. laten koken.
    Met peper en zout op smaak brengen.
    De ovenvaste schaaltjes uit de pan nemen en het aluminiumfolie verwijderen.
    De room over de eieren schenken en met peterselie bestrooien.
    Direct serveren.











  • <<< vorige Weekblad Archief volgende >>>