Editie 255 | Bladzijde 5 7. apr 2013 AD
<<< vorige volgende >>>


Inhoud


07 04 2013,

- Bladzijde 1
Op de voorpagina vind je Het welkomswoord en de verjaardagskalender.

- Bladzijde 2
Op de tweede pagina vind je alles over de competitie.

- Bladzijde 3
Op de derde pagina vind je "De blinde veiling".

- Bladzijde 4
Op de vierde pagina vind je het raadsel van de week.

- Bladzijde 5
Op de vijfde pagina vind je het recept van de week.

- Bladzijde 6
Op de zesde pagina vind je Uit de oude doos..

- Bladzijde 7
Op de zevende pagina vind je Diana's intervieuw met..

- Bladzijde 8
Op de achtste pagina vind je de tips over het registeren op het forum.

- Bladzijde 9
Op de negende pagina vind je het dankwoord.




Stevige geitenkaaspannenkoek

Ingrediënten:
  • 1 ei
  • 100 g bloem
  • 2 eetlepels boter
  • 200 ml volle melk
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 dunne prei, in ringetjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 125 g champignons (fijn), in kwarten
  • 125 g zachte geitenkaas (bijv. Bettine blanc)
  • 1/2 zakje verse peterselie (a 30 g), fijngehakt

    Bereiding

    Bloem boven kom zeven, mespunt zout toevoegen.
    Kuiltje in bloem maken, ei erboven breken en helft van melk toevoegen.
    Met garde vanuit midden tot glad beslag roeren.
    Rest van melk langzaam toevoegen tot beslag gewenste dikte heeft.
    Peterselie erdoor roeren.
    In wok of hapjespan 1 el boter verhitten en prei met champignons en knoflook 5 min. bakken.
    Vuur laag draaien en tomaatjes toevoegen.
    Nog 5 min. zachtjes bakken, tot prei gaar is.
    Groentemengsel op smaak brengen met zout en peper.
    In koekenpan 1/2 el boter verhitten.
    Van helft van beslag pannenkoek bakken.
    Op warm bord leggen en warmhouden (in aluminiumfolie of oven van 150 °C).
    Rest van boter smelten en tweede pannenkoek bakken.
    Groentemengsel over onderste helft van beide pannenkoeken verdelen.
    Geitenkaas erboven verbrokkelen.
    Pannenkoeken dubbelvouwen.











  • <<< vorige Weekblad Archief volgende >>>