Editie 257 | Bladzijde 4 21. apr 2013 AD
<<< vorige volgende >>>


Inhoud


21 04 2013,

- Bladzijde 1
Op de voorpagina vind je Het welkomswoord en de verjaardagskalender.

- Bladzijde 2
Op de tweede pagina vind je alles over de competitie.

- Bladzijde 3
Op de derde pagina vind je Uit de oude doos..

- Bladzijde 4
Op de vierde pagina vind je het recept van de week.

- Bladzijde 5
Op de vijfde pagina vind je het raadsel van de week.

- Bladzijde 6
Op de zesde pagina vind je Te huur.

- Bladzijde 7
Op de zevende pagina vind je de tips over het registeren op het forum.

- Bladzijde 8
Op de achtste pagina vind je het dankwoord.




Pittige aardappelschotel met feta

Ingrediƫnten:
  • 600 gram aardappels (Bildstar)
  • 1 teentje knoflook
  • halve rode peper
  • 250 gram champignons
  • 125 gram cherrytomaatjes
  • 2 lenteuien
  • 60 gram feta
  • 2-3 eetlepels creme fraiche

    Bereiding

    Verwarm je oven voor op 220 graden.
    Zet vervolgens een pan water op het vuur.
    Schil de aardappelen en snijd of schaaf de aardappelen in dunne plakjes.
    Kook de aardappelschijfjes circa 10 minuten.
    Giet daarna af en laat goed uitstomen.
    Pel ondertussen de knoflook, snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadjes en snijd beide fijn.
    Maak de champignons schoon met een borsteltje en snijd deze in plakjes net zoals de cherrytomaatjes.
    Snijd ook de lenteui in ringen en de feta in plakjes.
    Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie.
    Roer de creme fraiche en een snufje zout/peper door de aardappelschijfjes en verdeel deze over de bodem van de ovenschaal.
    Verdeel de plakjes feta over de aardappelschijfjes.
    Meng in een kom de knoflook met de rode peper, champignons, cherrytomaatjes, lenteui en een snufje zout/peper.
    Zet de ovenschaal voor circa 15 minuten in de oven.

    Tip: je kunt een beetje geraspte kaas over de ovenschaal verdelen om het nog iets extra smaak te geven.











  • Bereidingswijze:
    <<< vorige Weekblad Archief volgende >>>