Inhoud
19 05 2013,
- Bladzijde 1
Op de voorpagina vind je Het welkomswoord en de verjaardagskalender.
- Bladzijde 2
Op de tweede pagina vind je Diana's intervieuw met..
- Bladzijde 3
Op de derde pagina vind je het recept van de week.
- Bladzijde 4
Op de vierde pagina vind je alles over de competitie.
- Bladzijde 5
Op de vijfde pagina vind je het raadsel van de week.
- Bladzijde 6
Op de zesde pagina vind je de tips over het registeren op het forum.
- Bladzijde 7
Op de zevende pagina vind je het dankwoord.
| |
Moussaka van aubergines en gehakt
Ingrediƫnten:
750 gram gehakt
1,5 kilo aubergines
1/2 kilo rode tomaten
1 grote ui
fijngesneden
1 eetlepel peterselie, fijngesneden
1/2 kop wijn
1 kop paneermeel
1 kop geraspte kaas
1 kop olie
2 koppen olie om in te bakken
4 eetlepels boter
1 portie bechamelsaus
peper en zout.
Bereiding
De aubergines wassen, afdrogen en overlangs doormidden snijden.
Het vruchtvlees er uit halen en al of niet bewaren.
De uitgeholde aubergines in de olie of boter bakken tot ze zacht zijn.
Ditzelfde bakvet vervolgens in een pan doen en hier de ui, gepureerde tomaten, het gehakt, peterselie, peper en zout in smoren en een half uur in laten koken.
Desgewenst kunt u met de andere ingrediƫnten ook het vruchtvlees van de aubergines in de pan doen.
Het vruchtvlees verliest de bittere sappen enigszins wanneer het eerst een half uur of langer met zout of in water wordt weggezet.
De bechamelsaus maken volgens recept.
De aubergines vullen met het gehaktmengsel, de bechamelsaus erover gieten en bestrooien met geraspte kaas en paneermeel.
In een ovenschaal leggen, met gesmolten boter besprenkelen en in de oven er in ongeveer 20 minuten een korstje op laten komen.
Half laten afkoelen en serveren met een salade.
|
|
|