Editie 303 | Bladzijde 4 4. mei 2014 AD
<<< vorige volgende >>>


Inhoud


04 05 2014,

- Bladzijde 1
Op de voorpagina vind je Het welkomswoord en de verjaardagskalender.

- Bladzijde 2
Op de tweede pagina vind je alles over de competitie.

- Bladzijde 3
Op de derde pagina vind je het raadsel van de week.

- Bladzijde 4
Op de vierde pagina vind Uit de oude doos

- Bladzijde 5
Op de vijfde pagina vind je Willie's pagina.

- Bladzijde 6
Op de zesde pagina vind je de tips over het registeren op het forum.

- Bladzijde 7
Op de zevende pagina vind je het dankwoord.


Uit de oude doos


De eerste editie van ons weekblad kwam uit in september 2007, in al die jaren zijn er door vele mensen vele artikelen geschreven.
Ons leek het leuk om zo nu en dan deze oude artikelen nogmaals te publiceren.
Voor deze week hebben we een recept uit editie 82 van mei 2009 geselecteerd om nogmaals te publiceren:



Wegens het ontbreken aan een nieuwe recept, nogmaals:
Taart met Rommedou


Ingrediënten:


Voor de bodem:
vier plakjes kant-en-klaar bladerdeeg
(of korstdeeg van 2 delen bloem en één deel boter met wat zout en water).

Voor de vulling:


2,5 dl ongeklopte slagroom
175 g Rommedou-kaas of Herfse kaas
4 eidooiers



Bereiding:
Maak eerst de vulling. Snij de korst van de Rommedou. Snijd de kaas in dunne plakjes. Neem een pan met gietijzeren bodem en verwarm daarin de slagroom. Voeg de Rommedou eraan toe en laat die zachtjes smelten in de room.
Laat het mengsel al roerende afkoelen. Klop dan de eidooiers los en voeg die toe aan het lauwe mengsel.

Verwarm de oven voor op 200 C. Prepareer dan de bodem. Maak korstdeeg of neem kant-en-klaar bladerdeeg. Spreid de plakjes bladerdeeg uit op een plank en laat ze ontdooien. Beboter een lage taartvorm. Bekleed de bodem met de plakjes bladerdeeg. Snij overtollig deeg eraf. Zorg dat de binnenranden goed op elkaar plakken (gebruik daarvoor eiwit). Prik wat gaatjes in de bodem met een vork.
Leg beboterde aluminiumfolie over het deeg en bak de bodem in de hete oven een kwartier voor met schijnvulling erop (gedroogde peulvruchten zijn prima voor dit doel). Door het voorbakken blijft de bodem knapperiger. Giet de vulling in de deegvorm. Bak de taart direct in circa 15 minuten gaar en goudbruin.

Tip: met een bodem van gistdeeg is deze taart ook erg lekker! (zie foto).



Smakkelijk eten!
Bigmamma









<<< vorige Weekblad Archief volgende >>>