|
|
<<< vorige
volgende >>>
Inhoud
Zondag 11 Mei
Weer een nieuwe maand,
lees rustig het nieuwe dagblad eens door!
- Bladzijde 1
Op de voorpagina vind je Het Onderschrift, Moppenhoek en de uitslag van de creawedstrijd
- Bladzijde 2
Op de tweede pagina vind je alles over de Competitie, Het Interview en Bigmamma's Kookhoek
- Bladzijde 3
Op de derde pagina vind je alles over het Raadsel van de Week en een oproep voor sollicitatie
- Bladzijde 4
De vierde pagina is geheel gereserveerd voor de Handelsgildes, je vind er nu nog alle nieuwe wapens
- Bladzijde 5
Op de vijfde pagina kan je lezen over de stallingen, Het hoekje van Chanovila en ook je eigen horoscoop
- Bladzijde 6
Op de zesde staat wederom De Troubadour, De wonderlijke kruidentuin en de rubriek De Stad
|
|
![](http://i293.photobucket.com/albums/mm67/Kapilander/bannerDecompetitie-1.jpg)
Er is op dit moment GEEN competitie.
|
Hoewel zijn adviseurs de koning wel altijd proberen te vertellen wat voor effecten het uitroepen van een competitie op de markt kan hebben, kijkt het verzamelde gezelschap uit de troonzaal van het koninklijk paleis deze keer toch enigszins verbaasd langs de diverse afschriften naar de enorme stapel onbewerkt leer op het binnenplein…
Sommige steden wisten in de korte tijd dat de competitie duurde, meer dan 100.000 stuks leer te verzamelen en de grootste inzender, terecht beloond met een gouden medaille, bracht er zelfs bijna 1.500.000! Hoewel het leer bij het Competitiedorp aangenomen werd voor slechts iets meer dan de kostprijs, zo'n 20 daalders, kon het verhandeld worden op de vrij markt tegen zeker 700, 800 daalders per stuk. Hierdoor schoten ook de koersprijzen van geiten, en daardoor ook die van knollen omhoog. Hoewel niet iedereen in staat geweest zal zijn om zelf een exclusief product als leer te maken, kon eenieder toch meeprofiteren van deze competitie.
Natuurlijk niet zoveel profijt als de mensen die wisten te eindigen in de top 20 van grootste leveranciers, zij zijn ondertussen goed beloond! Hieronder nog even met naam genoemd:
1 1.463.869 midea
2 943.665 xillia
3 864.730 Erethia
4 426.820 Haulerwijk
5 338.315 pritstift
6 297.688 Mycene
7 104.753 eljatown
8 99.214 Bergen op Zoom.
9 81.178 feniks
10 60.367 mayake1
11 47.823 Honselersdijk
12 30.000 Boerendorp
13 26.545 katten power
14 16.272 longville
15 14.300 Kuldar
16 14.216 Smurf_1984
17 14.041 TheWhiteCouncel
18 12.887 Kersenboogert-2
19 12.318 Onjovillage
20 11.224 herentals
Zij verdienden:
1e plaats --------------> Gouden medaile
2e plaats --------------> Zilveren medaile
3e plaats --------------> Bronzen medaile
4e plaats --------------> 5 Competitie oorkondes
5e plaats --------------> 4 Competitie oorkondes
6e - 10e plaats -------> 3 Competitie oorkondes
11e - 20e plaats ------> 2 Competitie oorkondes
Maar ook de mensen die nog in de top 100 van leveranciers stonden, kunnen op een competitie oorkonde rekenen. Je vindt het volledige overzicht bij Werkkamer/Stats/Competitie!
![](http://belindaschneider.files.wordpress.com/2007/08/arcus-vianden-castle1.jpg)
Of we er deze zomer allemaal zo bij zullen lopen als deze muzikanten die Tygoth voor de gelegenheid heeft over laten komen uit Nevard, is nog de vraag. Zeker is, dat de koninklijke kleermakers een flinke klus voor de boeg hebben. De koninklijke garderobe zal voor de zomer geheel volgens de laatste mode zijn! Dit is goed nieuws voor onze koninklijke familie, die de laatste tijd toch een beetje liep te tobben...
Beneden op het plein loopt Tygoth druk rond, de boel te coordineren. Hij laat de kleermakers de beste stukken zien, zorgt voor meer aanvoer en introduceert een paar bijzondere werktuigen. Hij staat net bovenop de stapel leer als hij de koning uit het raam ziet kijken. Trots steek hij zijn beide duimen omhoog naar de vorst. Een gebaar dat de vorst niet kent en hem slechts vagelijk aan romeinse praktijken doet denken. Vreemde knakkers toch, die buitenlanders! De koning draait zich om en vervolgt zijn citaat voor een bedanktbrief aan alle leveranciers.
Handelsburcht
|
|
Zoete kippenpastei
Ingrediënten:
Korstdeeg
500 g bloem
200 g boter of margarine
5-7 g zout
1 eidooier
125 cc koud water
1 eetl. azijn
Tussenlaag
250 g dungesneden, vers vet spek of pancetta
Vulling
600 g kip (zonder bot, bijv. kippendijen)
150 g pruimedanten
50 g pijnboompitten
1 eetlepel gekonfijte vruchtjes
½ eetlepel gehakte sukade
1 theelepel kaneel
1 theelepel nootmuskaat
1 theelepel gemberpoeder
½ theelepel kruidnagel
½ eetl. zout
1 theelepel zwarte peper
3 eetlepels schenkroom
1 eetl. poedergelatine
2 losgeklopte eieren
Afwerking
eidooier
eiwit
Voor de roomsaus
½ dl schenkroom
1 eidooier
basterdsuiker
Bereidingswijze
Deeg
Kneed de verschillende ingrediënten door elkaar tot een stevige massa. Rol uit tot een grote platte deeglap. Gebruik wat bloem bij het uitrollen. Laten koelen en nogmaals uitrollen.
Vulling
Week de pruimedanten volgens gebruiksaanwijzing. Of gebruik verse kwetsen ('pruymen van Demast').
Hak het kippenvlees in stukken, wanneer u kiest voor een authentieke bereidingswijze. Meng het kippenvlees met de specerijen, zout, room, losgeklopte eieren en gelatine. Meng alles goed dooreen. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Roer de (gewelde) pruimen, pijnboompitten en vruchten door het mengsel.
Afwerking
Vet een pasteivorm of springvorm in met boter en beleg deze met deeg. Laat aan de randen 2 cm overhangen.
Beleg vervolgens het deeg onder en opzij met de lapjes spek. Stort de vulling in de vorm. Druk de farce stevig aan.
Sla de overhangende lapjes spek over de vulling.
Leg, als het vlees niet helemaal bedekt is, er nog wat spek overheen.
Vouw het overhangende deeg naar binnen, en bestrijk het met eiwit, dat als plakmiddel fungeert. Sluit het geheel met een deeglap, iets groter dan de vorm, en stop die bij de rand in.
Druk de rand rondom stevig aan met de uiteinden van de platte tanden van een vork, zodat streepjes ontstaan.
Maak een gaatje in de bovenkant en steek er een schoorsteentje in van aluminiumfolie.
Decoreer de bovenkant met deegresten en plak die met eiwit op het patédeksel.
Bestrijk de pastei met eidooier.
Zet de pastei nog enkele uren op een koele plaats.
Verwarm de oven voor (220-225o C, gasstand 3-4). De totale baktijd bedraagt ca. vijf kwartier. Na een uur baktijd kunt u de roomsaus aan de pastei toevoegen.
Haal de pastei uit de oven en giet door de opening via een trechter een mengsel van room, basterdsuiker en losgeklopte eidooier. In plaats van dit roommengsel kunt u ook een mengsel van zoete witte wijn en eidooier gebruiken.
Zet de pastei nog een kwartier terug in de oven.
Serveer de pastei warm of koud, met een bloem in het midden gestoken.
Opdienen
Snijd het deksel bij de rand los en licht het eraf. Schep dan voor iedere gast wat van de vulling op een bord en leg het deegdeksel in zoveel punten als nodig is.
Steek de dekselpunten rechtop in de zijkant van de pastei, zoals op de afbeelding hierboven is te zien.
Serveer iedere gast wat van de vulling en een punt van het deksel.
Bij de tweede keer opdienen kunt u bodem en zijkant van de pastei ook serveren met de rest van de vulling.
Eet smakelijk!
Bigmamma
|
|
Deze week heeft Shadow van Schingen Seppe van Mayhem voor jullie geintervieuwd.
Fijn dat je even tijd hebt voor het interview! Dan gelijk maar eerst een voorstelrondje, dus vertel eens iets over jezelf?
In het echte leven heet ik Seppe ik ben 18 jaar en woon in het prachtige plaatsje Leuven (belgië). Ik heb al enige tijd een vaste relatie. op de chat noem ik mij Darken. Dit komt door de boeken van Terry Goodkind daar heet een personage Darken Rhal.
Mijn hobby's buiten kapi zijn badminton en duiken. Ook lees ik veel maar bijna uitsluitend fantasy. En in het weekend ga ik graag naar optredens.
Wat is het verhaal achter de stadsnaam, Mayhem?
Mayhem is een muziekgroep waar ik graag naar luister. en toen ik mijn naam moest kiezen op kapi stond mayhem op en ik kon niks bedenken vandaar.
Wat is je voornamelijkste handelsgoed?
Mijn voornamelijkst handelsproduct is bier, voor dit bier heb ik alle touwtjes in handen. Dat wil zeggen dat ik mijn eigen erts en kolen maak voor vaten, het eigen graan gebruik voor bier. Hiermee garandeer ik het biologische bier waar de kapi consument zo naar verlangt.
Daarnaast voor de mensen die geen bier lusten produceer ik ook nog wat appeltjes voor de dorst.
Hoe lang speel je al Kapi-Regnum en hoe ben je hier verzeild geraakt?
ik ben begonnen met kapi op 25 februari 2008 omdat een vriend van me dit ook speelden. maar die is nu al enige tijd gestopt. Ik ben hier via webgamic’s site gekomen.
Wat vind je de leuke en minder leuke kanten aan Kapi?
Het leuke aan kapi is dat je kunt onderhandelen met andere personen en je legt wat sociale contacten.
Het minder leuke vind ik dat om je stadswaarden omhoog te doen gaan je veel moet investeren, en ook dat je met je aanzien niks kunt doen.
Heb je ook nog tips voor onze beginnende spelers?
Ik speel zelf nog niet zo lang maar zou ze aanraden het forum eens goed te lezen en hun water, werktuigen, stenen en houd de eerste tijd niet te gebruiken want die zulle ze later nog veel nodig hebben.
Shadow van Schingen bedankt Seppe voor dit intervieuw en wenst hem succes met het uitbreiden van zijn stad.
|
|
|
|