Editie 37 | Bladzijde 5 26. mei 2008 AD
<<< vorige volgende >>>


Inhoud


Zondag 25 Mei

Weer een mooie dag,
lees rustig het nieuwe dagblad eens door!

- Bladzijde 1
Op de voorpagina vind je Het Onderschrift, borrelpraat en de Moppenhoek

- Bladzijde 2
Op de tweede pagina vind je alles over de Competitie

- Bladzijde 3
Op de derde pagina vind je alles over het Raadsel van de Week

- Bladzijde 4
De vierde pagina is geheel gereserveerd voor de Handelsgildes, je vind er nu nog alle nieuwe wapens

- Bladzijde 5
Op de vijfde pagina kan je lezen over de stallingen, Bigmamma's Kookhoek en ook je eigen horoscoop

- Bladzijde 6
Op de zesde staat wederom De Troubadour,Het Interview en de rubriek De Stad




Hallo, en welkom bij de stalling hier gaan we over verschillende gebouwen praten. Nieuwe ideeën bedenken voor de gebouwen te verbeteren. Hopelijk hebben jullie veel leesplezier en steek je er ook wat van op.

Deze keer hebben we het over de Karavanserij.hier kunnen we zout, zijde,wierrook en specerijen maken. Wat hebben we nodig voor Zijde Benodigd: 0.1 Stuks Karren 0.1 Stuks Paarden 0.5 Stuks Ham 1 Potten Honing 50,00 ¢τ per Baal

Wat hebben we nodig voor Wierook
Benodigd: 0.1 Stuks Karren 0.1 Stuks Paarden 0.5 Stuks Ham 1 Flessen Jenever 50,00 ¢τ per Scheepjes

Wat hebben we nodig voor Specerijen
Benodigd: 0.1 Stuks Karren 0.1 Stuks Paarden 0.5 Stuks Ham 2 Zakken Kruiden 50,00 ¢τ per Zakken

Wat hebben we nodig voor Zout
Benodigd: 0.1 Stuks Karren 0.1 Stuks Paarden 5 Manden Broden 0.5 Stuks Tapijten 50,00 ¢τ per Zakken

Deze producten kunnen we onderzoeken bij de meester diplomaat en verkopen in de levens middelen markt.

Je kunt nu ook de vorige edities halen die ik heb gemaakt van de stalling klik hier
Inzendingen voor volgende week kunnen naar de stad katten power

bobdecat






Brood met venkel en spekjes

Ingrediënten (6 personen):

  • 250 gram volkorenmeel
  • 250 gram gewone tarwebloem
  • 4 eetlepels honing
  • 1½ theelepel zout
  • 2 eetlepels zachte boter
  • 1 eetlepel venkelzaad
  • 60 gram boekweitgrutten
  • 2¾ decilter lauwwarm water
  • 150 gram kleine spekblokjes
  • 4 theelepels (ongeveer 12 gram) droge gist of 40 gram verse gist



  • Voorbereiding: Bak de spekblokjes op laag vuur uit en laat ze op keukenpapier uitlekken. Gebruik je verse gist dan verkruimel je die eerst in wat warm water met een lepeltje bloem. Na een kwartiertje kan het bij de rest van de bloem. Het water dat je voor de verse gist gebruikt haal je af van de totale hoeveelheid water voor het deeg. Als je droge gist gebruikt roer je het tegelijk met het zout door de bloem.

    Meng zout, eventueel droge gist, boekweitgrutten en venkelzaadjes door de bloem en de volkorenbloem. Roer de honing los in het warme water en doe het bij de bloem. Als je verse gist gebruikt doe je het gist-watermengsel nu ook erbij. Kneed tot je een mooi stevig en soepel deeg hebt. Doe het in een kom en dek het af met een vochtige doek en laat op een warme plaats rijzen (op de verwarmingsketel, in een afkoelende oven, op de kachel). Kneed er na drie kwartier de spekblokjes door, laat nog een half uurtje rijzen. Geef tenslotte het brood de vorm die je wilt (heel conventioneel in een broodbakvorm, of een rond brood, of een fantasievorm), en laat het nog een half uurtje rijzen. Verwarm intussen de oven voor op 200 à 220 graden.

    Bereiding: Zet het brood in het midden van de oven en bak het in ongeveer 45 minuten gaar. Tik er ter controle met een houten lepel op. Klinkt het brood hol, dan is het klaar. Haal het brood uit de oven en laat het op een rooster afkoelen. Heb je het brood in een vorm gebakken, haal het er dan na vijf minuten uit, anders krijg je een slappe broodkorst omdat het vocht niet wegkan.

    Serveren: Dit is een stevig brood. Natuurlijk kun je het bij middeleeuwse en zestiende eeuwse maaltijden serveren, maar het is ook lekker bij de gewone broodmaaltijd. Of bij erwtensoep.



    Eet smakelijk!

    Bigmamma






    horoscoop





    WATERMAN:
    21/1 tot 19/2
    Vriendschap : Soms is het beter om eens te zwijgen en alles zijn gang te laten gaan.
    Gezondheid : Experimenteer gerust met je voeding.
    Dagtaken : Deel een sombere toekomstvisie niet met iedereen.
    Raad : Een einde kan een nieuw begin zijn.



    VISSEN:
    20/2 tot 20/3
    Vriendschap : Met een tikkeltje meer inspanning zijn je huisgenoten niet teleurgesteld in jou.
    Gezondheid : Je belast je lichaam veel te veel.
    Dagtaken : Laat anderen uitvoeren waar je niet echt goed in bent.
    Raad : Geef het zeker niet op. Doorzetten !



    RAM:
    21/3 tot 20/4
    Vriendschap : Geef je partner wat meer ademruimte.
    Gezondheid : Vermijd wat te zoet en te zout is.
    Dagtaken : Een goede voorbereiding is noodzakelijk. Zet enkele alternatieven op papier.
    Raad : Blijf rationeel.



    STIER:
    21/4 tot 20/5
    Vriendschap : Verstik je relatie niet. Je partner doet graag eens iets alleen.
    Gezondheid : Laat je niet opjagen.
    Dagtaken : Je laat je teveel beïnvloeden door negatieve berichten.
    Raad : Hou een dagboek bij.



    TWEELINGEN:
    21/5 tot 21/6
    Vriendschap : Nieuwsgierigheid is goed, maar dring niet binnen in andermans privacy.
    Gezondheid : Overdrijven kan een blijvend ongemak veroorzaken.
    Dagtaken : De tijd is rijp om je werksituatie objectief te bekijken.
    Raad : Hou je timing in het oog.



    KREEFT:
    22/6 tot 22/7
    Vriendschap : Anderen laten delen in je geluk doet wonderen.
    Gezondheid : Genoeg afwisseling in je eten en alles komt goed.
    Dagtaken : Stel je flexibel op.
    Raad : Laat niet over je heen lopen.



    LEEUW:
    23/7 tot 23/8
    Vriendschap : Bespreek met je partner hoe je die hindernis het beste neemt.
    Gezondheid : Neem je levenswijze eens kritisch onder de loep.
    Dagtaken : Je krijgt goed nieuws, wat je extra energie geeft.
    Raad : Wantrouw een kennis die veel belooft.



    MAAGD:
    24/8 tot 23/9
    Vriendschap : Praten is de beste manier om uit de huidige impasse te geraken.
    Gezondheid : Vermijd gezouten pinda's.
    Dagtaken : Je collega bedoelt het goed maar stelt je teleur.
    Raad : Geloof niet alles wat je hoort.



    WEEGSCHAAL:
    24/9 tot 23/10
    Vriendschap : De klok terugdraaien kan je niet. Wat gebeurd is, is gebeurd.
    Gezondheid : Breng je voeding in balans.
    Dagtaken : Niet alles verloopt volgens plan maar geef niet op.
    Raad : Zoek geen risico's op.



    SCHORPIOEN:
    24/10 tot 22/11
    Vriendschap : Ook als je gelijk hebt, moet je niet steeds gelijk willen hebben.
    Gezondheid : Je keel is gevoelig deze week.
    Dagtaken : Als je een aangename werksfeer wilt, moet je daar zelf iets aan doen.
    Raad : Denk na voor je reageert.



    BOOSCHUTTER:
    23/11 tot 21/12
    Vriendschap : Het wordt dringend tijd om die knoop door te hakken.
    Gezondheid : Verzorg je nagels zorgvuldig.
    Dagtaken : Je hebt enkele goede ideeën. Werk die uit.
    Raad : Wees kritisch voor jezelf.



    STEENBOK:
    22/12 tot 20/1
    Vriendschap : Je hebt zin om met een schone lei te beginnen. Dit zal wel wat extra inspanningen vergen.
    Gezondheid : Je hebt vermoedelijk extra vitaminen nodig.
    Dagtaken : De oplossing voor dat probleem ligt zodanig voor de hand dat je er overheen kijkt.
    Raad : Vind rust in jezelf.

    de horoscoop word mogelijk gemaakt door:
    FerdinandP van Denora


    <<< vorige Weekblad Archief volgende >>>