Editie 52 | Bladzijde 5 5. okt 2008 AD
<<< vorige volgende >>>


Inhoud


September alweer,


- Bladzijde 1
Op de voorpagina vind je Het Onderschrift en de verjaardags kalender

- Bladzijde 2
Op de tweede pagina vind je alles over de Competitie

- Bladzijde 3
Op de derde pagina vind je alles over het Raadsel van de Week

- Bladzijde 4
Op de vijfde pagina kan je lezen over de stallingen, Bigmamma's Kookhoek en ook je eigen horoscoop

- Bladzijde 5
Op de zesde staat wederom De Troubadour,Het Interview en de rubriek De Stad

- Bladzijde 6
Op de zesde staat het sprookje, schaakprobleem en de moppenhoek

- Bladzijde 7
Op de zevende vind je uitleg over de Crea Wedstrijd en ook een rubriek Crewpraat!



Deze week heeft shadow Wouter van BlueBlood wat vroeger Richemont was voor jullie geinterviewd.

Fijn dat je even tijd hebt voor het interview!
Dan gelijk maar eerst een voorstelrondje, dus vertel eens iets over jezelf?

Ik ben Wouter, burgermeester van BlueBlood (voormalig Richemont), in het normale leven ben ik 4de jaars student bedrijfskunde in de omgeving van Rotterdam.

Wat is het verhaal achter de stadsnaam, BlueBlood?
Vanaf ongeveer de 19e eeuw werd de term ‘blauw bloed’ in heel Noord-Europa gebruikt om mensen uit de hogere klassen mee aan te duiden. Doordat zij niet buiten werkten, werd hun huid niet gebruind door de zon en bleef de blauwachtige kleur van hun aderen duidelijk zichtbaar door de huid heen. Als baron vind ik dat ik mij hier ook onder kan scharen . Ook bestaat er sinds een paar jaar een Nederlands kledingmerk die de naam BlueBlood draagt en zich vooral positioneert als de ‘new luxury’ in de mode. Als grootste product van kleding in het spel met de hoogste kwaliteit vond ik deze naam erg representatief voor mijn stad.

Wat is je voornamelijkste handelsgoed/richting en wat is je voornaamste kwaliteit?
Ik produceer eigenlijk alleen maar kleding (momenteel K25) voor mijn eigen markten, verder produceer ik alle producten die nodig zijn voor het maken hiervan: wol, vlas en knollen. Ook deze producten staan bekent om hun superieure kwaliteit.

Hoe lang speel je al Kapi-Regnum en hoe ben je hier verzeild geraakt?
Ik speel Kapi-Regnum vanaf 8 oktober 2007 en ben hier terecht gekomen via een banner op Megatycoon, waar ik ook kleding produceerde in de stad Eindhoven.

Wat vind je de leuke en minder leuke kanten aan Kapi?
Het leuke van Kapi is dat je een ontwikkeling ziet in je bedrijf, je begint klein en langzaam maar zeker zie je de kwaliteit van je producten, je omzet en je nettowaarde steeds groter worden, waardoor je gemotiveerd raakt om nog verder te groeien. Ook de gildes vind ik erg leuk omdat je zo met een aantal spelers een band krijgt en elkaar kan helpen en motiveren om steeds beter te worden.
De minder leuke kant van Kapi vind ik: dat je gemiddelde statisiek prijs van Kleding niet verder omhoog kan krijgen.

Hoe ben je zo groot geworden?
Ik ben zo groot geworden door constant uit te bouwen, in mijn stad staat telkens de helft van alle gebouwen in de stijgers, hierdoor kan ik mijn productie optimaliseren en komt er met grote regelmaat geld in het laatje. Ook de specialisatie naar een product heeft me geholpen om te groeien sinds je steeds dezelfde producten gebruikt en dus weinig restjes overhoudt, dit helpt ook om de kwaliteit van je product te verbeteren.

Heb je ook nog tips voor onze beginnende spelers?
De meeste tips zijn al in voorgaande interviews geweest, maar ik vind dat ze moeten maken wat ze leuk vinden en daarmee proberen te stijgen in de score lijsten.

Hoe bevalt het in het gilde van de meesterhandwerker (mhw)?
Zoals ik al zei vind ik het algemene idee van de gildes erg leuk, dit komt vooral door mhw gilde waar er op een leuke en gezellige manier met elkaar wordt omgegaan en elkaar proberen te helpen waar nodig. Dit zorgt ervoor dat ik het nog steeds erg naar me zin heb daar en zie graag meer leden tegemoet dit zich in dit idee kunnen vinden!

Wat zijn je toekomstplannen?
De komende paar maanden wil ik gewoon door blijven gaan met waar ik nu mee bezig ben, mijn productie vergroten en mijn kleding en aanverwante producten de beste kwaliteit van kapi regnum te houden.
Shadow van Schingen bedankt de stad BlueBlood voor dit intervieuw
en wenst hem veel succes verder met zijn stad, en de nieuwe Kapi kleding lijn BlueBlood.








Ik miste mijn geliefde Kapi-Frankrijk en was ook zeker van plan daar naar toe te trekken. Het liefst in de buurt van Avignon. Rond 14 juli wilde ik er zijn en nationale dag in Kapi-Frankrijk.. Vanuit Kapi liftte ik met paard en wagen langs lange paden, aangelegde wegen en langs vele dorpen. Af en toe verbleef ik in rustieke dorpen voor een dag of twee om oude vrienden en bekenden op te zoeken. Als troubadour had ik zoveel bezocht dat er in ieder dorp wel iemand was bij wie ik een nacht kon verblijven en een avond kon vullen om hen op de hoogte te brengen van het laatste nieuws. Over onze wispelturige prinses die de ene na de andere wens had. Het laatste was potten honing om haar huid mee in te smeren. Het volgende zou vast wel eens zelfgemaakte vliegenmeppers kunnen zijn, niemand wist het maar voorlopig barstte ze al over een paar miljoen potten.

De zomeravonden waren zwoel en de mensen relaxt in de omgang. Vooral tijdens de uitgebreide maaltijden en karaffen wijn, mede, bier, water en andere heerlijke dranken. Lange tafels waren gevuld met dorpelingen en reizigers uit vele windstreken die op doortocht waren en elkaar de beste tips voor onderweg deelden. Ik genoot van die avonden. Helaas moest ik verder. Kapi-België passeerde en terwijl het land ruwer werd klopte mijn hart sneller; alsof deze wist dat Kapi-Frankrijk in de buurt kwam. Vlak land werden heuvels, heuvels werden bergen en valleien. Mooie vergezichten, frisse lucht in de morgen waarbij de ochtend het mooist was als de zon vanachter de bergen omhoog kroop alsof deze wakker werd na een lange nachtrust.

Een aloud liedje kwam bij mij op. Een kinderliedje dat ieder kind kende in Avignon en omstreken.

Sur le pont d'Avignon,
L'on y danse, l'on y danse,
Sur le pont d'Avignon
L'on y danse tout en rond.
Les beaux messieurs font comme ça
Et puis encore comme ça.
Sur le pont d'Avignon
L'on y danse tout en rond.
Sur le pont d'Avignon,
L'on y danse, l'on y danse,
Sur le pont d'Avignon
L'on y danse tout en rond.
Les belles dames font comme ça
Et puis encore comme ça.
Sur le pont d'Avignon,
L'on y danse, l'on y danse,
Sur le pont d'Avignon
L'on y danse tout en rond.

Heel in de verte zag ik de bekende stadsmuur al en het voelde als thuis aan.



[wordt vervolgd] Naam: LordDrinkAlot
Dorp: Amsterdam-Westerpark



Van heinde en verre vertok uw reporter deze week naar een stad die op de uiterste kant ligt van de H1 (Handelsroute 1) op Kapi. Altussen de bomen ligt daar de stad Competitie. Lang aankloppen leverde niets op. Niemand kwam de poort opendoen. Dit vond uw reporter niet kunnen dus ging hij even langs bij de bevoegde instanties. Daar kreeg uw reporter zowaar het schaamrood op de wangen. Niet alleen kreeg hij te horen dat de burgemeester daar een hoge functie had, ook kreeg hij een preek voor het storen van de arbeiders daar. Op de vraa wat die arbeiders doen kreeg ik een lang verhaal. Om u niet in slaap te wiegen zal ik dit voor u kort samenvatten. De arbeiders zorgen dat de goederen van de competitie gezonden worden naar de arbeiders in de dorpen. Wanneer ze dit naar de burgemeesters zouden zenden, zou niet alles bij de arbeiders komen. De stad competitie voorziet dus in het onderhoud van de arbeiders. De beste 100 steden krijgen telkens een beloning voor hun bijdrage. Nadat uw reporter dit aanhoorde wist hij niet meer wat zeggen. Vooraleer hij terugkeerde naar huis besloot hij nog even voorbij de stad competitie te passeren. Daar gooide hij enkele goudstukken over de muur met een briefje errond waarop stond: voor al uw werk, wij kunnen alleen maar toezien....

Haspara


<<< vorige Weekblad Archief volgende >>>