Editie 59 | Bladzijde 2 16. nov 2008 AD
<<< vorige volgende >>>


Inhoud


16 November,
Even terug wat rust in de visserijen
Een krant voor en door spelers!


- Bladzijde 1
Op de voorpagina vind je Het Onderschrift en de verjaardagskalender

- Bladzijde 2
Op de tweede pagina vind je alles over de Competitie

- Bladzijde 3
Op de derde pagina vind je alles over het Raadsel van de Week

- Bladzijde 4
Op de vierde pagina vind je de stallingen, Bigmama's kookboek en het gezegdehoekje

- Bladzijde 5
Op de vijfde pagina vind je het interview en een productverslag uit boerendorp

- Bladzijde 6
Op de zesde pagina de nieuwe rubrieken van ome kilo en de gildes



Er is op dit moment GEEN competitie.


Vanop het marktplein galmt een feestvreugde de wijde omgeving in. Menig voorbijkomende reizigers kunnen hun nieuwsgierigheid niet bedwingen bij het aanhoren van zoveel vreugde.
Het marktplein staat boordevol met tafels en stoelen. Bier, mede en wijn vloeien rijkelijk terwijl er vanuit de Koninklijke keukens rijen potten vol met dampende heerlijke mosselen vertrekken.

De koning heeft zijn woord gehouden en trakteert zijn volk op deze nieuwe lekkernij.
Afgaande op het gelach en amusement valt het duidelijk bij iedereen in de smaak.
Een voltreffer van jewelste welke weldra menige huishoudkeuken zal veroveren.

Dit feest zou niet mogelijk zijn geweest zonder de massale leveringen vanuit de visserijen.
De koning wil bij deze dan ook zijn top 100 leveranciers bedanken met de ondertussen reeds gekende middelen.




Tevreden presenteren wij hierbij ook de top 20 van meest gulle zenders deze keer. De volledige top 100 vind je onder Werkkamer/Stats/Overzicht competities, trouwens!

  • 1 3.522.375 Zomperdam - Mosselkoning
  • 2 2.087.887 mayake1
  • 3 498.000 MEROVINGIAN MANOR
  • 4 388.360 xillia
  • 5 281.932 eeklo stad
  • 6 219.707 Beverly Hills
  • 7 168.840 NEDER BRAKEL
  • 8 160.157 Versato
  • 9 153.138 Haulerwijk
  • 10 130.501 Nieuw Gent
  • 11 130.314 Bastos
  • 12 118.877 Leeds
  • 13 73.026 Bonaire
  • 14 63.350 Onjovillage
  • 15 62.816 HEL_CITY
  • 16 52.000 nathalieland22
  • 17 48.302 CCM
  • 18 38.866 Limbon
  • 19 38.500 Robertville
  • 20 30.500 thilmont


  • Doordat het feest zo geslaagd was wil de koning natuurlijk het recept niet verborgen houden voor zijn bevolking.
    Daarom heeft hij besloten om het recept via de kapi-krant aan iedereen te bezorgen.


    Mosselen uit het jaar nul

    (Mosselen met twee sauzen)

    Ingrediënten:

    Voor de mosselen:
    2 kilo mosselen
    voor het kookvocht:
    150 gram jonge prei in smalle ringen
    1 deciliter elk van droge witte wijn, passum en water
    1/2 deciliter vissaus
    1/2 theelepel gemalen komijn
    enkele takjes bonekruid (of 1 theelepel gedroogd)

    Voor de lavassaus:
    1 eetlepel fijngehakt lavasblad
    flink witte peper uit de molen
    1 rauwe eidooier
    1 eetlepel witte wijnazijn
    1/2 eetlepel witte wijn
    1 theelepel vissaus
    1 theelepel honing
    1 deciliter olijfolie

    Voor de komijnsaus:
    1/4 deciliter witte wijnazijn
    1/4 deciliter vissaus
    1 theelepel honing
    1 theelepel gemalen komijn
    1 theelepel gedroogde munt
    1/2 theelepel gehakte lavas
    1 eetlepel gehakte peterselie

    Voorbereiding:
    Maak de lavassaus zoals je mayonaise maakt, dus:
    meng de eidooier met azijn, peper en honing, giet de olijfolie in een dun straaltje erbij, terwijl je goed klopt met een garde.
    Als de saus de goede dikte heeft, houd je op.
    Misschien heb je meer of minder olie nodig dan hierboven staat aangegeven.
    Voor de komijnsaus meng je simpelweg alle ingrediënten door elkaar.

    Bereiding:

    Maak de mosselen schoon zoals je gewend bent te doen.
    Meng alles voor het kookvocht in een grote pan,
    doe de mosselen erbij en kook ze,
    wederom zoals je dat gewend bent te doen.

    Serveren:

    Je kunt gewoon de kookpan op tafel zetten en de mosselen zo
    uit de pan eten.Je dipt de schelpdiertjes in één van de twee sauzen
    (als je dat lekker vindt, zet je er ook wat van de sauzen die je normaliter bij mosselen eet erbij, zoals mosterdsaus, remouladesaus, of cocktailsaus). Geef brood bij de mosselen. Neem ciabattabrood, of bak zelf een brood

    Eet smakelijk


    Heyst on the Hill

    <<< vorige Weekblad Archief volgende >>>