gefarceerd worstenbroodje
Ingrediënten:
chipolata(ook gehakt waar je een worst van maakt is goed)
bladerdeeg
champignons
witte wijn(niet noodzakelijk)
sjalotten
vetstof
peper&zout
eidooiers
Bereiding:
champignons en sjalotten reinigen en fijnmaken,
dan stoven en bevochten met witte wijn.
Kruiden met peper & zout en laten inkoken.
De worsten afbakken in boter.
De champignons en sjalotten laten afkoelen.
Bladerdeeg uitsnijden in de gewenste grootte.
Oprollen met de worst en een beetje van de champignons en sjalotten.
De worstenbroodjes instrijken met eidooiers en afbakken in de oven op 220°c tot ze bruin zijn.
Eet smakelijk
Bobke
|
|
Gezegdenhoekje
De Middelvinger
Soms zeggen gebaren meer dan woorden.
Zo ook het opsteken van de middelvinger.
(In Engeland in combinatie met de wijsvinger)
Maar wie heeft bedacht dat zo’n gebaar een belediging zou moeten zijn?
Als je in de Middeleeuwen een misdaad beging of gewoon een vijand was ,dan was het niet ongewoon om één of twee van je meest belangrijkste lichaamsdelen er af te hakken.
Heel simpel, als je geen handen meer had was het ook veel moeilijker om iets te jatten.
Boogschutters hebben 2 belangrijke vingers.
De middel- en wijsvinger trekken de pees van de boog naar achter.
Het zou dus knap vervelend zijn als je die kwijt was als boogschutter zijnde.
Trouwens ook niet echt goed voor je reputatie.
Dus als een boogschutter zijn vijand tegenkwam stak hij, vol trots zijn middelvinger omhoog.
Hij had zijn vinger nog! wat betekende dat de vijand te dom was om hem te pakken.
Zou je tegenwoordig je middelvinger nodig hebben in het verkeer of op straat?
Heeft dan het opsteken van je middelvinger, in een tijd dat lijfstraffen in de westerse wereld nog zelden voorkomen, nog enige betekenis?
Moge de Mede u wel bekomen
Vrouwe Tanwen
![](http://www.liebaart.org/figuren/kruisb1.jpg)
|