|
|
<<< vorige
volgende >>>
Inhoud
15 februari 2009,
Valentijns Editie
Een krant voor en door spelers!
- Bladzijde 1
Op de voorpagina vind je Het Onderschrift en de verjaardagskalender
- Bladzijde 2
Op de tweede pagina vind je alles over de Competitie
- Bladzijde 3
Op de derde pagina vind je alles over het Raadsel van de Week
- Bladzijde 4
Op de vierde pagina vind je de stallingen, Bigmama's kookhoek en het gezegdehoekje
- Bladzijde 5
Op de vijfde pagina vind je het interview en een productverslag uit boerendorp
- Bladzijde 6
Op de zesde pagina de nieuwe rubrieken van ome kilo en de gildes
|
|
Productnieuws uit Boerendorp
DEZE KEER EEN SPECIALE PRODUCTIENIEUWS... Over Ham... Maar niet hoe, maar wat kan je er mee doen!!!
Ham of hesp (algemeen Belgisch-Nederlands) is het gedroogde, gepekelde of gerookte vlees van het dikke deel van de achterbout van een varken. In Oost-Nederland zegt men vaak ook schink of schenk. Soms worden andere delen van het varken ook tot iets hamachtigs gemaakt en aangeboden als ham, zoals schouderham. Als het vlees in dikke plakken wordt gesneden dan heet het een hamlap, en wordt het verder bereid met of zonder zwoerd als onderdeel van de warme maaltijd. Ham wordt vaak gebruikt bij de bereiding van koude schotels of gewoon als broodbeleg, maar kan ook worden gebruikt bij warme gerechten. Zo kan u ham uitstekend verwerken met pasta, vis, slaatjes, warme en koude voorgerechten, eieren enz.
Enkele gerechten zijn:
- Everzwijnnootjes met gedroogde ham
- Kalfsgebraad in herfsttooi
- Ovenschotel met ham
Kapiaanse hammetjes kunnen geproduceerd worden in de slachterij. Hiervoor hebben we lekkere vetgemeste varkentjes en een overheerlijke kruidenmix nodig (0.2 Stuks Varkens 0.5 Zakken Kruiden). De productiekosten bedragen 13,20 ¢τ per stuk. De gemiddelde verkoopprijs bedraagt ongeveer 350 ¢τ per ham met een gemiddelde kwaliteit van 13,27. Met een aanbod van meer dan 1,7mln hammetjes is dit geen zeldzaam product (in tegenstelling met de echte middeleeuwen).
Een lekker ham-nagerechtje op basis van overheerlijk gerstennat en geitenkaas: Geitenkaas met ardennerham en sabayon met westmalle dubbel
• 8 rondjes jonge geitenkaas, 2 cm dik
• 8 dunne plakjes Ardenner ham of serrano ham
• 4 eidooiers
• 2 theelepels appelstroop
• 1,5 dl Westmalle Trappist Dubbel (flesje van 33 cl), kamertemperatuur
• 4 eetlepels slagroom
• kleine takjes rozemarijn
• peper uit de molen en zout naar smaak
De oven op 160 graden Celsius voorverwarmen. De rondjes jonge geitenkaas met de ham omwikkelen en over een vuurvaste ovenschaal verdelen. De ovenschaal gedurende 5 minuten in het midden van de oven plaatsen en vervolgens eruit halen. Eidooiers in een kom los kloppen. De kom boven een pan met water dat net tegen de kook aan is plaatsen (au bain-marie). Ervoor zorgen dat de bodem van de kom het hete water niet raakt. Al kloppende met een garde het bier bij beetjes toevoegen tot een lobbig geheel is ontstaan. Vervolgens de slagroom en appelstroop erdoor kloppen. Op smaak brengen met peper en zout. De omwikkelde geitenkaasjes over voorverwarmde borden verdelen, garneren met een klein takje rozemarijn en de sabayon over de omwikkelde kaasjes lepelen. Serveren met een proefglaasje (15 cl) of naar smaak een glas Westmalle Trappist Dubbel (keldertemperatuur).
Met vriendelijke groeten
Malinwa25
Nogsteeds voor deze rubriek graag nieuwe schrijver(s)!!!!!
|
|
Deze week heeft onze razende reporter Lord DrinkAlot, Helaas niemand geïnterviewd...(te druk met zijn valentijn....)
In plaats daarvan kreeg de Kapi Krant deze mooie brieven!
Mijn stille liefde,
Als 'sochtends mijn wekker gaat,
Ben jij de eerste die door mijn gedachten gaat.
Dat meisje van die mooie tapijten daar denk ik aan,
Nog voordat ik zo op ga staan.
Bij jou blijven mijn gedachten een minuut of zeven,
En ik denk aan wat wij allemaal kunnen beleven.
Maar om het lot niet te tarten,
Moet ik dan de producties starten.
Wat zal ik eens maken voor mijn lekker ding?
Een paard of toch maar een parelketting.
Hopelijk zal het je niet verbazen,
Dat ik je wil verwennen met dat laatste.
Want paarden willen nogal eens rieken,
En dat leidt af bij het brommers kieken.
Je bent het mooiste meisje in heel Kapi,
Mijn eigen mooie lieve Chanii!
** ************
---------------------------------------------------------------------------------
Mijn schat,
Als ik 'svonds aan de beek zit weg te dromen,
Dan droom ik dat jij hier zult komen.
Samen kunnen wij dan gaan produceren,
Terwijl wij in elkanders gezelschap verkeren.
En terwijl jij ons voorziet van verse vis,
Bereid ik met liefde een wildgebraad dis.
Zielsveel zullen wij van elkaar houden,
Terwijl wij onze steden uit gaan bouwen.
Wij zullen uitkijken naar de statistieken
En in de pauze lekker brommers kieken.
Ma Chery, mijn lieve meid,
Jij bent voor mij de hoogste kwaliteit.
Stilletjes zit ik dan ook te hopen,
Dat jij met je zeven hondjes aan komt lopen.
Uw anoniemert
---------------------------------------------------------------------------------
Lieve Kilo,
Vol met onnodig decorum,
Pen je pagina's vol op het forum.
Waar haal je het vandaan die flauwekul?
Je bent eigenlijk een enorme onbenul!
Maar ondanks je enorm lelijke smoel,
Wil ik dat je weet wat ik voor je voel.
Je bent wel lelijk en ook heel dik,
Maar dat maakt niet uit, dat vind ik.
Terwijl ik hier mijn gevoelens beschrijf,
Dwalen mijn gedachten naar je vette lijf.
Je behaarde rug en je apekop,
Oh Kilo, waar val ik toch op?
Erg vriendelijk ben je ook al niet,
Nog een wonder dat niemand op je schiet.
Liefde maakt blind, zoals een wijsheid zegt.
En ik kan beamen, zo is het echt.
Want ook al heb je zeven onderkinnen,
Je bent het bewijs, schoonheid zit van binnen.
Harry
|
|
|
|