Editie 83 | Bladzijde 4 12. feb 2025 AD
<<< vorige  


Inhoud


31 Mei 2009,
Alweer editie 83... op naar de 100!!!!
Een krant voor en door spelers!


- Bladzijde 1
Op de voorpagina vind je Het Onderschrift en de verjaardagskalender

- Bladzijde 2
Op de tweede pagina vind je alles over de Competitie

- Bladzijde 3
Op de derde pagina vind je alles over het Raadsel van de Week

- Bladzijde 4
Op de vierde pagina vind je de stallingen, Bigmama's kookhoek en een stukje van Tomstad




Voor deze rubriek zijn we nog hard op zoek naar een schrijver.











Wild zwijn


Hoe men de kop van wild zwijn moet koken:

Neem de kop, zo vers mogelijk, vlak nadat het dier is gedood. Was hem zo goed mogelijk. Dompel hem dan in een grote ketel boven het vuur, zodat hij ruim onder water ligt. Breng het water langzaam aan de kook. Haal de kop dan uit de ketel en stroop het vel er zo goed mogelijk af, maak de kop goed schoon, en doe hem dan weer terug in de ketel boven het vuur, met een deksel erop; de kop moet met de snuit omhoog gericht liggen. Kook hem in half water en half wijn, met een pot azijn erdoorheen, of meer azijn, naargelang de grootte van de kop of de ketel. Doe daarbij flink wat zout, gestampte peper en verder wat gedroogde venkel: dat maakt het geurig. Als de kop naar uw oordeel lang genoeg heeft gekookt, haal hem er dan uit, maar let erop dat de snuit niet te plat is geworden. Dien hem warm of koud op, zoals het u uitkomt. Men steekt gewoonlijk een sinaasappel in de bek en strooit er wat bloemetjes omheen. Men eet dit met mosterd of een saus, ieder naar zijn smaak.

Richtlijnen om kop van wild zwijn sierlijk voor te snijden:
Gebruik een grote vork. Steek die in beide neusgaten. Snij dan het zwoerd aan de rechterwang weg en laat dat aan de onderkant afhangen. Snij enkele kleine stukjes van de hals af en leg die op een schoon tafelbord. Draai de kop een halve slag en snij de andere kant op dezelfde manier aan. Snij vervolgens het vlees van de rechter kinnebakken eraf tot op het bot. In het geval dat men aan deze stukken niet genoeg heeft, kunnen de oren eraf gesneden worden. In het andere geval blijven de oren als sieraad eraan zitten.

Serveren:
Schik de afgesneden stukjes sierlijk op een bord met wat zout op de rand en wat azijn eroverheen; zo worden ze aan ieder geserveerd.


Smakkelijk eten!
Bigmamma







Tomas’ competitiestukje




Er was weer eens een competitie, na lang wachten.
Schijnbaar hebben de dienaren van de koning gestaakt. Ze zijn zelfs opgestapt!
Om alle verwoestingen, bijvoorbeeld het IP adres topic op het forum, te herstellen, had de koning werktuigen nodig. Ze hoefden niet heel goed te zijn, kwaliteit 1 was genoeg.
De prijzen gingen van een normale 13-14 ct naar 500-750ct op de grote markt.
De koning was vrijdagmiddag diep teleurgesteld. De competitie liep nog maar heel even en er de grootste levering was tot nu toe 4 miljoen werktuigen geweest! Als dat nog maar goed kwam…
Om enkele minuten voor de klokslag van 12 uur in de nacht, kwamen er op eens 50 miljoen werktuigen binnen. De koning sprong op en ging snel naar de poort om te kijken of het wel echt waar was. En daar lagen ze, meer dan 300 vrachtwa, ehh, ossenkarren vol werktuigen.
Die kwamen van Limbon, op de chat vaak te vinden onder de naam GWSvanLimbon en bekendstaand als de grootste werktuigenproducent van Kapi-Regnum. De koning was in een nog beter humeur toen ook 40 miljoen werktuigen van Midea binnen kwamen, en 34 miljoen van Leeds.
Binnen een mum van tijd was alle schade aan Kapi-Regnum en zijn forum hersteld.
Als gedachtenis aan de ex-crewleden zijn in je werkkamer berichtjes te vinden over een bijdahante vrouw en een hond die kevvte. En wat doet die vrouw met die knots daar?

Geschreven door Tomas uit “De Kwaak”, uw bierkoper



<<< vorige Weekblad Archief