Om het toch bij de BBQ te houden...Dit mooie gedicht...
Men zegt: het is ontstellend veel gedoe
dat bak-en-braadwerk op de barbecue
Men kan zijn fikken fikken (of: 'verbranden')
en al dat keren maakt een mens maar moe
Vergeet ook niet het risico te stikken
in rook, afkomstig van wat zwezerikken,
saté op stok van kip die nooit meer tokt
of burgers die het ham-worden vertikken
Vriend salmonella wil zijn slaatje slaan -
niet goed gegaard? Dan ook niet van de baan!
Eén voordeel: als de dag is omgevlógen
dan denkt men er vast morgen nog eens aan...
Maar bak uw biefstuk ook weer niet te zwart
al bent u dol op knapperig en hard:
verkoolde waar verhoogt uw kans op kanker,
't is beter dat u 't lot niet te veel tart
Denkt u nu: "ach, 't kan mij toch niet deren,
die risico's durf ik wel te trotseren!"?
Doet dan vooral voort...Maar drink met mate !
Lord drink a lot
|