Editie 117 | Bladzijde 4 15. feb 2010 AD
<<< vorige volgende >>>

Welkom bij Kapi-regnum.nl! Wij zoeken extra schrijvers voor de krant!





Inhoud


15 februari 2010,
Alweer editie 117... op naar editie 125!!!!
Een krant voor en door spelers!


- Bladzijde 1
Op de voorpagina vind je Het Onderschrift en de verjaardagskalender

- Bladzijde 2
Op de tweede pagina vind je alles over de (Gilde) Competitie, en de Troubadour met enkele valentijnsgedichten

- Bladzijde 3
Op de derde pagina vind je alles over het Raadsel van de Week

- Bladzijde 4
Op de vierde pagina vind je Legendes en Sagen en de Kookhoek

- Bladzijde 5
Op de vijfde pagina vind je: Ome kilo's Beursbabbels

- Bladzijde 6
Op de zesde pagina vind je: De redactie




Herakles

De vierde taak van Herakles

Het vierde werk bestond uit het vangen van een zwijn. Een ongelooflijk wild zwijn dat op de berg Erymanthus woonde. Iedereen was bang voor het dier maar Herakles ging vrolijk op weg. Herakles wapende zich met een ketting en hij deed over zijn ondoordringbare leeuwevel ook nog een berevacht. Hij klom naar de top van de Erymanthus die met een dikke laag sneeuw bedekt was en vond het hol van het wilde zwijn. Voor het hol zorgde Herakles voor een diepe geul. Zelf ging hij aan de andere kant van de geul op een boomstam zitten. Het zwijn kwam enige tijd later zijn hol uit en stormde op Herakles af. Maar helaas had het zwijn de geul niet gezien en hij viel erin. Herakles liet zich op het wilde zwijn vallen en het zwijn kon niets meer doen. Voor hij het wist waren zijn poten al met een ketting aan elkaar gebonden. Toen koning Eurystheus Herakles met het levensgevaarlijke dier zag aankomen, werd hij zo bang dat hij zich verstopte in een leeg wijnvat.






Als je pannenkoeken wilt bakken, heb je helemaal geen pakjes nodig. Hieronder een recept voor pannenkoeken. Evenveel werk als met pakjes, maar veel goedkoper.

Pannenkoeken

  • 250 gram tarwebloem
  • mespunt zout
  • 2 eieren
  • 1/2 liter melk
  • ca.50 gram boter
  • eventueel 1 eetlepel suiker voor zoete pannenkoeken

    Roer de bloem met een mespunt zout door elkaar. Maak een kuiltje in het midden en breek de eieren er boven. Voeg 2 dl. melk toe en roer dit alles met een garde of een mixer tot een glad beslag. Voeg al roerend de rest van de melk toe. Laat het beslag 30 minuten rusten. Verhit een klontje boter in een pan met anti baklaag en schep met een soep opschep lepel het beslag in de pan en laat het beslag alle kanten uitvloeien,door de pan scheef te houden. Bak de pannenkoeken op een halfhoog vuur aan beide zijden licht bruin. Houd de pannenkoeken warm op een bord op een pan met kokend water.
    Eet smakelijk!


  • <<< vorige Weekblad Archief volgende >>>